DRI: “Krušik“ dao istinit prikaz finansijskog poslovanja za 2018.

Finansijski izveštaji Krušika iz Valjeva za 2018. godinu po svim materijalno značajnim pitanjima daju istinit i objektivan prikaz finansijskog položaja korporacije, kao i rezultata njenog poslovanja, promena na kapitalu i tokova gotovine, konstatovala je Državna revizorska institucija.

U izveštaju DRI takođe konstatuje da su izveštaji Krušika u skladu sa racunovodstvenim propisima.

DRI je za Krušik dala mišljenje sa rezervom, što se odnosi na neke uočene nepravilnosti, te izdala 18 preporuka.

Tako se navodi da „Krušik“, na primer, nije evidentirao zatezne kamate u iznosu od 430.761 dinara po osnovu obaveza koje se mogu konvertovati u kapital, i po tom osnovu je u finansijskim izveštajima precenio neraspoređeni dobitak ranijih godina za 346.686 dinara i neraspoređeni dobitak tekuće godine za 84.075 dinara.

U toku revizije, dodaje DRI, „Krušik“ je ispravio to knjiženje.

„Krušik“, navodi se u nalazu DRI, u finansijskim izveštajima za 2018. godinu je iskazao prihode od prodaje gotovih proizvoda i usluga na inostranom tržištu preko komisionara, uz nepotpunu dokumentaciju.

Takođe, revizori navode da „Krušik“ u 2018. godini i u prethodnim periodima, nije uradio procenu vrednosti nekretnina, postrojenja i opreme te naveo njihovu sadašnju vrednost.

DRI u izveštaju konstatuje da su tekući računi „Krušika“ u blokadi od 2011. godine, osim računa koji su izuzeti od blokade po Zaključku Vlade.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *