DRAGI PRIJATELJU, HVALA NA POSETI: Predsednik Vučić sa šeikom Mohamedom bin Zajedom o situaciji na KiM i saradnji dve prijateljske zemlje

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče sa liderom Ujedinjenih Arapskih Emirata Njegovim visočanstvom šeikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom, koji boravio u jednodnevnoj radnoj poseti Beogradu.

– Dragi prijatelju Mohamed bin Zajedu, hvala vam na poseti i iskrenom prijateljstvu prema Srbiji. Sa šeikom Mohamedom sam razgovarao o aktuelnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji i zahvalio mu na dosadašnjem ličnom angažmanu za mirno rešavanje svih otvorenih pitanja.

– Partnerstvo i prijateljstvo naših zemalja su, pre svega, utemeljeni na međusobnom uvažavanju i razumevanju, a zajedno ćemo nastaviti da unapređujemo ekonomsku, bilateralnu i sve druge vidove saradnje u korist građana Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

– Još jednom sam zahvalio na pozivu za učešće na klimatskom samitu UN, koji će se održati u Emiratima i naglasio da je Srbija u potpunosti posvećena ulaganju u projekte koji će doprineti ublažavanju posledica klimatskih promena – napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *