Dr Vojislav Šešelj: Srpska radikalna stranka se sprema da povrati parlamentarni status

Gostujući u emisiji Profil medijske mreže Info24, lider Srpske radikalne stranke (SRS) dr Vojislav Šešelj izjavio je da se SRS sprema za paralmentarne i predsedniče izbore 2022. godine i da osvoji vlast.

„Plan nam je da oporavimo stranku i da se dobro pripremimo za izbore i povratimo parlamentarni stats a onda i vlast“, rekao je Šešelj.

Na pitanje da oceni aktuelnu borbu države protiv mafije, Šešelj je rekao da je to samo početak.

 „Ovo još nije prava borba protiv mafije, ovo su samo počeli da čačkaju po površini. Zašto još nije uhapšen Nebojša Stefanović koji je sve vreme bio ministar policije? Ništa Velja Nevolja ne bi mogao da uradi od ovoga što mu se sad pripisuje da nije imao makar prećutnu podršku Nebojše Stevanovića“, naveo je Šešelj rekavši da je  Nebojša Stefanović kao ministar policije omogućio svome ocu da pljačka „Krušik“.

Na komentar novinarke Info24 da ta optužba nije dokazana na sudu, Šešelj je odgovorio da dokaza ima i da je to predočio bivši radnik „Krušika“.

„Na sudu glavni još nisu počeli da se pojavljuju. Ja sam izneo ogroman broj dokaza o kriminalu Zlatibora Lončara, pa on još nije na sudu“, objasnio je Šešelj.

Nije želeo da priča o slučaju prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

 „Mene prisluškuju već 50 godina, baš mi je žao sad ako i predsednika prisluškuju“, kratko je prokomentarisao Šešelj.

Naveo je da je dobio inforamcije, iz izvora bliskih Milu Đukanoviću,  da je Đukanović nabavio veći broj snajpera i da je „razmišljao o atentatu na Aleksandra Vučića“.

„Moje je da alarmiram javnost kad god nešto saznam i tu se završava moja uloga. Ja nisam vlast“, kazao je Šešelj.

Šešelj je dodao da je primio kinesku vakcinu iako je želeo rusku ali je nije bilo u trenutku imunizacije.

 „Dobri odnosi Srbije sa Kinom i Rusijom su tome doprineli. Drugi nisu imali tako prijateljske odnose slušali su diktat zapada i ostali su bez ičega”, ocenio je Šešelj.

Reako je da se raduje dolasku predsednika Kine u Srbiju i da podržva što veće približavanje Rusiji i Kini, kao i jačanje odbrambene moći Srbije i nabavku oružja iz Kine i Rusije.

Kazao je da mu se sviđa spomenik Stefnu Nemanji na Savskom trgu u Beogradu, kao i Beograd na vodi jer je bolje od svega što je bilo pre toga na oba prostora i naveo da bi voleo da “proviri u te finansije Beograda na vodi”.

Ispričao je da se i dalje bavi pisanjem knjiga i da pokušava da završi naučno-istraživački projekat  “Srpski narod i novi svetski poredak”.

“Spremam još četiri ili pet tomova  i tu obrađujem sve haške presude i pokazujem kako je haški tribunal instrument novog svetskog poretka za uništavanje Srbije i srspkog naroda”, istakao je Šešelj.

Planira novi naučno-istraživački projekat “Apostoli srpskog nacionalizma” u četiri toma, a već   1.500 strana napisao dok je bio u Hagu.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *