Dolići dobilli četiri puta jače napajanje strujom, dva dana posle posete Vučića

Samo dva dana posle posete predsednika Vučića, selo Dolići kod Sjenice dobilo novi trafo snage 400 kilovata, što omogućava napajanje strujom četiri puta jače od dosadašnjeg.

„Najkasnije do kraja godine uradićemo još jedan novi trafo snage 400 kilovata i dalekovod 10 kilovata u dužini od 500 metara sa koga će se napajati zaseok Šabaredžovići sa 19 domaćinstava.Na ovaj način biće osigurano kvalitetno i pouzdano snabdevaanje električnom energijom čitavog sela Dolići u kome živi 69 domaćinstava i omogućiti razvoj mlekarstva i prerade mesa, od čega ljudi u ovom delu Pešterske visoravni žive“, rekao  v. d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić prilikom posete selu.

On je naglasio i da je plan ovog javnog preduzeća u skladu s politikom predsednika Aleksandra Vučića da svaki kraj Srbije dobije stabilno snabdevanje strujom.

„Sjenički kraj ima dobru trafo stanicu od 110 kilovati a problem su razvodi zbog velikog prostranstva na Pešteru. Za nekoliko meseci u planu je da se obezbedi stabilno elektro snabdevanje još jednom kraju sjeničke opštine“, najavio je Grčić.

Meštanin Muris Šabaredžović, čije je domaćinstvo posetio predsednik Aleksandar Vučić, ne krije iznenađenje brzom reakcijom Elektroprivrede.

„Nismo se nadali da će napon struje za samo dva dana biti pojačan i to za četri puta. Već to nam je omogućilo lakši rad prilikom muže krava, tako da razmišljamo i o otvaranju mlekare. Hvala predsedniku Vučiću na nikada brže ispunjenom obećanju. Struja je za nas, pored vode i puta život, na Pešteru“, istakao je Šabaredžović.

Direktor Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić rekao je da će ova investicija u kvalitetnije i pouzdanije elektro napajanje i povećanje instalisanih kapaciteta za nove i postojeće korisnike omogućiti i razvoj seoskog turizma u sjeničkom kraju.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *