Dodik: Vučić je državnik, posvećen prosperitetu Srbije i regiona

Veliki infrastrukturni i drugi projekti na koje je Srbija čekala decenijama pod vođstvom Vučića promenili su sliku Srbije, smatra Dodik.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić državnik u pravom smislu te reči, posvećen prosperitetu i napretku Srbije, ali i svih država u reginu i šire.

„Svojom miroljubivom politikom on na tom putu daje svoj puni doprinos“, istakao je Dodik za Srnu, upitan da prokomentariše situaciju u Srbiji na čelu sa Vučićem, kao i saradnju Srbije sa Srpskom i zemljama regiona.

On je ocenio da je Srbija sa Aleksandrom Vučićem, ekonomski uznapredovala i postala nezaobilazan faktor u međunarodnoj politici.

„Srbija je sa Vučićem na čelu prepoznata kao država mira i stabilnosti. Posebno treba naglasiti da predsjednik Vučić nije zaboravio ni Srbe van Srbije koji su postali sigurni u svoju otadžbinu kada god se nađu u nevolji ili im zatreba pomoć, ma gde bili“, istakao je srpski član Predsedništva BiH.

On je ocenio da Vučićeva energija i vera u ispravnost onoga što radi je inspirativna za mnoge.

„Nakon svega što je učinio gradeći Srbiju i uslove za bolji život srpskog naroda i ostalih, s pravom možemo reći da je ostavio do sada veliko i neizbrisivo nasleđe podižući Srbiju, koja je prije njega bila u ne baš zavidnom položaju“, ocenio je Dodik.

Prema njegovim rečima, veliki infrastrukturni i drugi projekti na koje je Srbija čekala decenijama pod vođstvom Vučića promenili su sliku Srbije.

Kada je reč o BiH, Dodik je naglasio da je Vučić uvek imao odmeren stav uz stalno naglašavanje da je odan poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma i da je on garancija očuvanja BiH i mira u toj zemlji.

„Njegovo jasno iskazano opređeljenje jeste da se đeluje u funkciji sistema, poštovanja mehanizma koordinacije, te ravnopravnosti dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Vučić je više puta ponovljao da će Srbija štiti stabilnost i opstanak Srpske i na tome smo mu neizmjerno zahvalni, kao i za ekonomsku saradnju Srbije i Srpske, pre svega u oblasti infrastrukture, što potvrđuje i izgradnja auto-puta od Beograda, preko Bijeljine do Doboja, zatim turizma, kulture…“, naglasio je Dodik, dodavši da saradnja Srpske i Srbije nikada nije bila bolja.

Dodik je podsetio da je, zahvaljujući saradnji sa predsednikom Srbije i Vladom te zemlje, prvi put dogovoreno i počelo zajedničko obeležavanje značajnih datuma za srpski narod i mnogo toga još.

„Nema sumnje da je Srbija sa Vučićem postala bolje i značajnije mjesto za život, sigurna na svom putu prosperiteta i okrenuta i Srbima van Srbije kao oslonac na koji uvijek mogu računati“, zaključio je srpski član Predsedništva BiH u izjavi za Srnu.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *