Dodeljeno 25 novih socijalnih stanova u Svilajncu

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Republike Srbije Tomislav Žigmanov  prisustvovao je danas ceremoniji uručenja ključeva i ugovora korisnicima 25 novih stanova namenjenih za socijalno stanovanje u Svilajncu.

Žigmanov je tom prilikom istakao da je pitanje integracije Roma u društvo kompleksno i da zahteva angažman više ministarstava, uz ocenu da danas u Svilajncu možemo da budemo ponosni na ono što je učinjeno.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog zahvalno je svima koji su obezbedili sredstva i učestvovali u realizaciji programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji”, u okviru koga su i izgrađeni stanovi, poručio je ministar.

Pomenuti program osmišljen je sa ciljem da poboljša primenu politika socijalne inkluzije u Srbiji i obezbedi održiva stambena rešenja praćena merama aktivne inkluzije za najugroženiju populaciju.

Program je finansiran sredstvima Evropske unije, a namenjen je ugroženim pripadnicima romske nacionalne manjine, ženama u nepovoljnom položaju, posebno ženama koje su žrtve porodičnog nasilja, mladima koji izlaze iz sistema socijalne zaštite, osobama sa invaliditetom i drugima koji žive u neadekvatnim uslovima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *