Dodeljena bespovratna sredstva za razvoj ženskog inovacionog preduzetništva

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović uručili su ugovore preduzetnicama sa teritorije Grada Novog Sada koje su ostvarile pravo na bespovratna podsticajna sredstva za razvoj ženskog inovacionog preduzetništva.

Grad je ugovore zaključio sa 39 preduzetnica iz različitih branši, a ukupno je dodeljeno 12 miliona dinara za unapređivanje njihovog poslovanja. Reč je o projektu Grada Novog Sada ”Afirmacija ženskog inovacionog preduzetništva na teritoriji Novog Sada“, a sredstva za njegovu realizaciju obezbeđena su putem Programa podrške razvoju i promociji ženskog inovacionog preduzetništva Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Nastavljamo dobru saradnju sa Ministarstvom i ponosan sam što ćemo i ove godine dodeliti sredstva novosadskim preduzetnicama. Želim im mnogo uspeha u radu i čestitam im na hrabrosti, istrajnosti, dobrim planovima i viziji kako dalje da razvijaju svoja preduzeća, u našem gradu i u našoj državi. Želimo da skrenemo pažnju, ne samo na velike kompanije, već na mala preduzeća koja doprinose kvalitetu ekonomije jednog društva. Ovde imamo i komponentu plus, a to je da su korisnice grantova pripadnice lepšeg pola koje se bore i ostvaruju dobre rezultate. Očekujemo ih na nekim sledećim konkursima, jer nam je cilj da maksimalno iskoriste sve programe koje nudi Grad Novi Sad – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević i čestitao svima predstojeće praznike.

Za svaku pohvalu je što Grad Novi Sad želi da pomogne svojim preduzetnicama. Jedan od glavnih problema u inovacijama, ne samo u Srbiji već i u Evropi, je to što imamo jako malo žena koje se bave inovacionim preduzetništvom. U saradnji sa Instituom za inovacije i tehnologije Evropske unije, i sa asocijacijama iz Izraela, Finske i Švedske, mi smo pokrenuli Program kojim promovišemo žensko inovaciono preduzetništvo. Želimo da motivišemo žene, i u gradu i u selu, da započnu svoj biznis ili da inoviraju postojeći posao. Inovacije nisu rezervisane samo za oblast visokih tehnologija, već su prisutne i u zanatskim radnjama, i uvek kada postoji poboljšanje proizvoda i usluga. Inovacije i digitalizacija su prioriteti za budućnost Srbije i najveći potencijal koji imamo su inženjeri i inovatori koji treba da doprinesu trendu još jačeg ekonomskog razvoja naše zemlje – rekao je ministar Popović.

Radmila Vučinić zahvalila se u ime preduzetnica Gradu i Ministarstvu na podršci i na tome što su prepoznali njihov doprinos privredi. Ona je ocenila da im je pomoć od velikog značaja za unapređivanje poslovnih procesa, te da će nastojati da opravdaju ukazano poverenje

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *