Do kraja marta otvaranje zajedničkog prelaza i mosta Bratoljoljub

Zajednički granični prelaz i most “Bratoljub” između Ljubovije i Bratunca biće otvoren do kraja marta, najavili su danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i ministar komunikacija i transporta BiH Vojin Mitrović.

Mihajlović i Mitrović su kod mosta “Bratoljub” prethodno potpisali sporazum o održavanju i rekonstrukciji 11 mostova i izgradnji zajedničkog graničnog prelaza između Srbije i BiH.

Mihajlović je nakon susreta sa Mitrovićem na mostu na Drini i potpisivanju sporazuma podsetila da je taj most izgrađen još 2017. godine, što je bila obaveza Srbije, kao i da bi BiH trebalo da završi radove na izgradnji zajedničkog graničnog prelaza u martu.

“Tada ćemo imati granični prelaz prve kategorije i građani će moći nesmetano da prolaze”, rekla je Mihajlović i istakla da je politika naše države da se narodio povezuju.

Mihajlović je naglasila da je regionalno povezivanje uslov razvoja svake države.

Ministar Mitrović je rekao da je Srbija prihvatila tim sporazumom održavanje šest mostova na Drini, a BiH pet mostova, od čega dva na Savi i tri na reci Uvac.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *