Dnevni boravci otvoreni za sve korisnike uz poštovanje epidemioloških mera

Druga faza rada dnevnih boravaka u Beogradu počela je 7. septembra, što znači da je sada omogućen dolazak svih korisnika u ove ustanove. U prvoj fazi u dnevne boravke dolazila su samo deca čiji su roditelji zaposleni, izjavila je sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

– Juče je u dnevnim boravcima bilo 157 korisnika. Nedeljno ćemo uključivati do 60 korisnika, kako bi se situacija pratila i na vreme primetilo ukoliko dođe do bilo kakvog slučaja ili sumnje, te kako bi moglo adekvatno da se reaguje – istakla je za RTS sekretarka i dodala da u Beogradu ima 15 dnevnih boravaka i više od 600 korisnika.

Prema njenim rečima, rad dnevnih boravaka u Beogradu obavlja se uz poštovanje svih epidemioloških mera, a Grad Beograd i sama ustanova preduzeli su sve preventivne mere u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19.

– Sve te faze i način na koji rade dnevni boravci uradila je nadležna epidemiološka služba Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd. To znači da nam je sva ta pravila odredila struka, a do nas je samo da ih se jasno pridržavamo – navela je Nataša Stanisavljević.

Kako je dodala, pre dolaska u dnevni boravak mora se dostaviti potvrda lekara da je korisnik zdrav. Roditelji su obavešteni i na vreme su doneli neophodne potvrde, kazala je ona.

– U ovom trenutku nema zaraženih među zaposlenima, niti među korisnicima u dnevnim boravcima. Nezaposlenima u ovim ustanovima je zabranjen ulazak, a korisnicima i zaposlenima se više puta u toku dana meri temperatura, prati se njihovo stanje i više puta dnevno se dezinfikuju sve površine – naglasila je ona.

Zdravlje i bezbednost korisnika i zaposlenih su nam najvažniji, te su i sve mere preduzete na vreme kako bi se oni zaštitili, zaključila je sekretarka Nataša Stanisavljević.

INFO 24


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *