Đurić: Započeta sadnja stabala u Novom Sadu u okviru akcije “Za šumu u tvom kraju”

U Novom Sadu nedaleko od Železničke stanice danas je počela sadnja stabala u okviru akcije “Za šumu u tvom kraju”, u kojoj je učestvovao Grad Novi Sad a kompanija DDOR prikupljala sredstva.

Prema rečima gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, grad često učestvuje u ekološkim akcijama i vodi računa o životnoj sredini, te je ovim putem pozvao sve društveno odgovorne kompanije da se priključe sličnim akcijama.

“Na površini od 1.500 kvadratnih metara sadiće se 50 sadnica drveća. U pitanju je 10 lokalnih samouprava, a mi smo danas na ovaj simbolični način zasadili prve sadnice i započeli ovu akciju”, rekao je Đurić.

Kompanija DDOR je prikupljala sredstva za ovu akciju odvajajući sredstva od kupovine ekološke eko – kasko polise i eko – Moja kućica osiguranja.

Član izvršnog odbora kompanije Goran Ivanović istakao je da budžet ove akcije iznosi preko dva miliona dinara.

“Akcija je pokrenuta sa namerom ozelenjivanja urbanih sredina sadnjom mladih sadnica jer tako želimo da doprinesemo zaštiti životne sredine. Naša namera je da i naredne godine nastavimo sa istom akcijom. Kupovinom eko polisa dajemo doprinos fondu koji ćemo iskoristiti na ovaj način”, rekao je Ivanović.

Korisnici su predložili više od 180 opština, a Novi Sad je prvi od deset gradova u kojima će biti realizovano ozelenjavanje površina u gradu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *