Đurić: Srpska lista neće podržati formiranje Vlade na KiM

Srpska lista (SL) neće glasati za podršku formiranju kosovske vlade, izjavio je  direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, dodajući da to, međutim, ne znači da neće razgovarati s političkim predstavnicima Albanaca u južnoj srpskoj pokrajini.

Ðurić je, nakon sastanka premijerke Srbije Ane Brnabić s političkim predstavnicima Srba na KiM, kazao da je ta odluka doneta imajući u vidu činjenicu da su u prethodnom periodu privremene prištinske vlasti na fundamentalan način izneverili poverenje Srba i njihovih predstavnika, ali i gazila prava srpskog naroda.

Kako je naveo, istovremeno će Srpska lista nastaviti da sprovodi mandat sa ciljem da se snažno bori na svakom koraku za interese srpskog naroda, da spreči otimanje imovine i srpskih svetinja na KiM.

„Iako Srpska lista neće podržati ovu vladu, to ne znači da neće razgovarati s predstvanicima Albanaca na KiM, i to sa ciljem zaštite našeg naroda i da se normalizuju odnosi”, kazao je Ðurić.

Dodao je da su na današnjem sastanku dogovorili i da će srpski politički predstavnici na KiM sve svoje odluke o učešću u privremenim prištinskim instuticijama donositi uz konsultacije s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Ano Brnabić, Kancelarijom za KiM i Vladom Srbije.

INFO 24 / Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *