Đurić: Prištini bolje da pošalju Briselski sporazum i Rezoluciju 1244, sa tenkom neće ući u UN

Marko Đurić je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a naveo da je Srbija uvek opredeljena za mir, ali i spremna da zaštiti svoje.

– Pojedine NATO zemlje se takmiče oko toga ko će više oružja i boljeg oružja da isporuči Prištini. Gospodo, ako hoćete da pomognete Albancima na Kosovu i Metohiji, šaljite im knjige, a nemojte da im šaljete tenkove, jer sa tenkovima nikada neće ući ni u Ujedinjene nacije, ni u Unesko, ni u Interpol – poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Marko Đurić je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a naveo da je Srbija uvek opredeljena za mir, ali i spremna da zaštiti svoje.

– Mi, Srbi, nikada se nismo plašili bilo čije sile, uvek smo bili opredeljeni za mir i uvek spremni da zaštitimo ono što je naše. To ste juče mogli da čujete i od predsednika Srbije – naveo je Đurić.

Ko hoće da pomogne Prištini, kaže Đurić, treba da im pošalje knjige, a ne tenkove.

– Mislim da njima treba da šalju umesto oružja knjige, da im pošalju Rezoluciju 1244, Povelju Ujedinjenih nacija pa da onda kao ljudi razgovaramo o ostalom. Ako Hoti može da kaže da je jedino rešenje u okviru važećeg ustava tzv kosova ja ću lično da mu pošaljem Ustav Republike Srbije pa da nešto nauči jer je naš Ustav bar 200 godina stariji u odnosu na njihov – poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

INFO 24 / Telegraf / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *