Đorđe Milićević potpisao ugovore o finansiranju letnjih kampova za mlade iz dijaspore

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević, zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u odnosima sa dijasporom, danas je u Vladi Srbije potpisao ugovore o Programu finansijske podrške sa predstavnicima 20 gradova i opština, u kojima će u julu i avgustu biti održana ukupno 22 tematska letnja kampa za mlade iz dijaspore.

Lokalne samouprave organizuju sportske, naučne i kulturno-umetničlke kampove u kojima će učestvovati više hiljada mladih iz dijaspore, a ministarstvo sa 120 miliona dinara finansira ceo projekat čiji je cilj stvaranje čvršćih veza matice i dijaspore, navedeno je u saopštenju.

“Naša vlada prepoznaje važnost dijaspore i njihovog doprinosa razvoju Srbije. Ovi tematski letnji kampovi predstavljaju jedinstvenu priliku za mlade Srbe iz celog sveta da se povežu sa svojim korenima, nauče više o našoj kulturi, istoriji i jeziku, ali i da stvore nova prijateljstva. Ova iskustva će biti neprocenjiva i verujem da će im pomoći da razviju svoj nacionalni identitet i da još više zavole Srbiju”, istakao je Milićević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *