ĐILAS TERA STARE KADROVE, A DOVODI LJUDE MRAČNE PROŠLOSTI Prvi operativac DS-a ima debeo dosije u policiji!

Dok se Dragan Đilas preko svojih jurišnika poput Boška Obradovića obračunava s uglednim kadrovima Demokratske stranke koji su je osnivali, na njihova mesta dovodi poslušnike čije biografije su uglavnom pisane u policijskim izveštajima.

Dok se Dragan Đilas preko svojih jurišnika poput Boška Obradovića obračunava s uglednim kadrovima Demokratske stranke koji su je osnivali, na njihova mesta dovodi poslušnike čije biografije su uglavnom pisane u policijskim izveštajima.

Jedan od najboljih primera je Dušan Kostadinović, predsednik Izvršnog odbora DS-a, protiv koga su u rodnom Šapcu podnete dve krivične prijave – jedna za nanošenje teških telesnih povreda, a druga za protivpravno lišavanje slobode. Osim toga, Kostadinović je u rodnom gradu viđan u društvu ljudi osuđenih za ubistva i druga najteža krivična dela.

Prema saznanjima „Alo!“, Kostadinović je krajem devedestih godina postao član „Otpora“ a zatim pod uticajem oca koji je bio blizak sa Dušanom Petrovićem ušao u Demokratsku stranku, u kojoj je zbog jakih veza postao šef stranačke omladine.

Međutim, prema krivičnim prijavama koje su protiv njega podnete on se u praksi za ostvarenje svojih ciljeva služio sredstvima koja su sve samo ne demokratska. Tako je 17. maja 2003. Kostadinović fizički nasrnuo na Dušana Ercega i naneo mu teške fizičke povrede.

Sukob je izbio zbog naočara za koje je Erceg tvrdio da su original. Kostadinović ga je nakon toga pozvao iz kafane i više puta ga udario pesnicom u glavu. Ipak, zbog činjenice da je imao jake veze, on nikada nije procesuiran za ovo delo – kaže izvor „Alo!“ koji je odlično upućen u dešavanja u Šapcu. On dodaje da se isto dogodilo i sa drugom krivičnom prijavom prema kojoj je Kostadinović osumnjičen za protivpravno lišavanje slobode, ali se ne zna ko je u navedenom slučaju bio žrtva.

Prema saznanjima „Alo!“, Kostadinović se pre nekoliko godina sastajao u poznatom šabačkom restoranu sa Ćazimom Osmanijem, kontroverznim biznismenom s Kosova. U društvu je bilo nekoliko osoba iz Šapca za koje se veruju da su povezane sa kriminalom, ali i Milan Ostojić zvani Sandokan, vođa zloglasne „šabačke grupe“ koji je zbog podstrekavanja na ubistvo prvobitno osuđen na 20 godina zatvora da bi mu nakon toga kazna bila prepolovljena.

Inače, Specijalni sud u Beogradu osudio je u maju 2013. sedmoricu pripadnika „šabačke grupe“ na ukupno 83 godine zatvora zbog pet ubistava, trgovine drogom, kao i pljačke pošte u Splitu u martu 2008.

Sandokan, za koga je tad utvrđeno da je organizovao ovu grupu i donosio sve odluke, osuđen je najpre na 20 godina zatvora, dok su Igor Marković i Bojan Jovanović, dvojica visokopozicioniranih članova, osuđeni na 20, odnosno 14 godina zatvora.

Pripadnici „šabačke grupe“ uzimali su novac za likvidacije, ubijali konkurente i sve one za koje su smatrali da za njih predstavljaju opasnost – rekao je sudija Velimir Lazović u presudi. Sud je tad utvrdio da su pripadnici ove grupe ubili Predraga Živanovića, Sinišu Kromeka, Željka Radovića, Nebojšu Krajinovića i Zorana Matića.

Radovićevo telo bacili su u Savu, i to tako što su za njegove ruke, noge i trup prethodno vezali tri betonska bloka – naveo je sudija Lazović i dodao da je većinu likvidacija obavio sada pokojni Strahinja Rašeta, blizak Ostojićev saradnik.

Alo / INFO 24 / Zoran Lutovac i Dušan Kostadinović, Foto: Tviter

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *