ĐILAS PREDMET ISTRAGE:Obaveštajni podaci ukazuju na utaju poreza, pranje novca, prikrivanje vlasništva…

Uprava za sprečavanje pranja novca Ministarstva finansija u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima je preduzela aktivnosti prikupljanja podataka, informacija i dokumentacija u zemlji i inostranstvu u cilju provere bitnih finansijsko-obaveštajnih podataka, koji ukazuju na sumnju u pranje novca, utaju poreza i prikrivanje stvarnog vlasništva od strane pravnih i fizičkih lica povezanih sa privrednim društvom „Askanius LTD“ i Draganom Đilasom, i u zavisnosti od rezultata navedenih aktivnosti odrediće dalje postupanje u konkretnom slučaju.


To je navedeno u obaveštenju koje je narodnom poslaniku SNS Uglješi Mrdiću dostavio ministar finansija Siniša Mali.
Podsećamo, da je Mrdić 16.marta zatražio na sednici Skupštine Srbije obaveštenje od Ministarstva finansija u vezi desetina miliona evea koje se nalaze na preko 50 računa u 17 država a za koje se sumnja da pripadaju Dragani Đilasu i njegovim saradnicima.


“Zahvaljujem se na odgovoru koji smo dobili. Već smo dobili odgovor od MUP-a. Želim da pohvalim obe institucije i ministre Aleksandra Vulina i Sinišu Malog i što se ispituju malverzacije žutog tajkuna Dragana Đilasa, koji je do kraja 2013. godine bio na vlasti u Beogradu.

Njegova DS, gde je on bio i zamenik predsednika, a potom i predsednik, vladala je i pravila haos u Srbiji i dozvoljavala kriminal i korupciju do 2012. godine. Ovim odgovorima jasno je pokazano i dokazano da i Uprava za sprečavanje pranja novca i MUP rade profesionalno svoj posao.

Uveren sam da neće niko, ni u tužilaštvu, ni u sudstvu, niti u drugim nekim državnim institucijama koje učestvuju u ovoj istrazi protiv Dragana Đilasa sprečiti da se do kraja sve utvrdi u vezi desetina miliona evra, koje je uzeo od građana Srbije. Nadam se da će se doći na kraju i do tih 619 miliona evra koliko je ukupno oteo od građana Đilas zajedno sa svojim saradnicima, jer Srbija je zemlja pravde, poštovanja i zakona”, zaključio je na sednici Skupštine Srbije Uglješa Mrdić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet