Direktorka tehničke škole u Pančevu strpala milione u džep: Drugarica Marinike Tepić pod istragom!

Direktorka srednje Tehničke škole „23. maj“ iz Pančeva Nataša Zečević sumnjiči se da je potkradala sopstvenu školu, nenamenski i mimo zakona trošeći sredstva.

Umesto da je novac odlazio na potrebe škole i učenika, kako se sumnja, završavao je u džepu direktorke koja vazi za blisku prijateljicu Marinike Tepić, i promovisana je kao predsednica stranke Slobode i pravde u Pančevu. Budžetska inspekcija grada Pančeva, nakon sprovedene kontrole, podnela je krivičnu prijavu protiv direktorke Nataše Zečević zbog nenamenskog i protivzakonitog trošenja budžetskih sredstava Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu još u oktobru prošle godine. Prema rečima načelnika inspekcije Srđana Jelisavčića, na potezu je sada Više javno tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu gde se trenutno predmet nalazi. Direktorka Zečević sumnjiči se da je debelo naplaćivala izradu rasporeda školskih časova, što inače ne predstavlja posao van delatnosti koju već kao direktor obavlja. Tereti se i da je na sopstveno vozilo potrošila oko milion dinara, a na reprezentaciju ko milion i po dinara.

Nataša Zečević zaključivala ugovor o delu sa školskim odborom

Direktorka Tehničke škole Nataša Zečević, kako je utvrdila Budžetska inspekcija Grada Pančeva, je protivzakonito, na osnovu Ugovora o delu koji je zaključivala sa Školskim odborom za izradu rasporeda časova, u periodu od 2014. do 2019. godine uzela neverovatnih 776.000 hiljada dinara. Dok su ostali profesori za ovu uslugu plaćani 20 hiljada dinara, i to za celu školsku godinu, direktorka je procenila da je njen rad mnogo vredniji.

Predsednica Đilasove stranke pomenutu uslugu naplaćivala je i od grada 20 hiljada dinara po školskoj godini ali i od sopstvene škole posebnim ugovorima. Tako je samo tokom 2018. godine sa Školskim odborom zaključila čak četiri Ugovora za izradu rasporeda časova, a po tri ugovora za 2017, 2016, 2015, 2014 što ukupno iznosi 776.000 dinara. Direktorka je takođe, kako se sumnja, potrošila enormnu svotu novca na ime troškova za sopstveno vozilo. U periodu od 2014. do 2019 godine za te potrebe iz budžeta škole plaćeno je blizu million dinara, odnosno u njenom dzepu je zavrsilo 980.000 dinara, ne računajući dnevnice. Ispada da je u tom periodu po današnjim cenama benzina, prešla čak 103.000 kilometara, ili da je na primer 456 puta putovala na relaciji Pančevo – Novi Sad – Pančevo.

Dokument iz kog se vidi koliko je Nataši Zečević plaćeno na ime izrade školskih časova

Pod izgovorom da radi na promociji škole, gotovo uvek je i ona išla na takmičenja sa decom pored profesora, ne bi li i tu prihodovala koji dinar i uzela dnevnice. Za reprezentaciju je potrošeno 1.453 000 dinara. Novac, kako se sumnja, nije odlazio uvek na potrebe učenika već se trošilo i po restoranima, kupovala koka-kola, kolači, pice. Listi sumnjivih transakcija ovde nije kraj. Tako se Nataša Zečević sumnjiči da je mimo svih procedura i zakona odluku o preuzimanju nastavnika saopštavala usmeno, a promenu podataka nije unosila u informacioni sistem prosvete. Suprotno Statutu o radu nije podnisila Školskom odboru dva puta godišnje.

INFO 24 / Kurir.rs / Foto: Printscreen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *