Digitalni zeleni sertifikati od srede na šalterima pošta u Srbiji

Građani Srbije od danas će na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu, u pošti na Terminalu 1 u prizemlju, moći da dobiju digitalni zeleni sertifikat, dok će na šalterima još 200 pošta širom zemlje ova usluga biti dostupna od srede, 2. juna.

Za dobijanje sertifikata potreban je važeći pasoš, a ceo proces – od podnošenja zahteva do izdavanja dokumenta, traje svega nekoliko minuta i besplatan je za građane, saopštila je Pošta Srbije.

“Izdavanjem digitalnog zelenog sertifikata Pošta Srbije nastavlja realizaciju svojih ključnih ciljeva, a to su podizanje kvaliteta i širenje usluga i uključivanje u proces digitalizacije. Uz veliku podršku premijerke Ane Brnabić, Pošta intenzivno sarađuje sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu na razvoju novih digitalnih servisa sa ciljem da zauzme lidersku poziciju u regionu”, rekao je v. d. direktora JP Pošta Srbije Zoran Đorđević.

Proveru rada sistema izvršio je direktor Đorđević, koji je obišao šalter pošte na aerodromu “Nikola Tesla” uoči svog puta u Sankt Peterburg, gde će učestvovati na jednom od najznačajnijih i najvećih svetskih ekonomskih foruma.

Digitalni zeleni sertifikat je potvrda o izvršenoj vakcinaciji protiv kovida 19, rezultatima testiranja na zaraznu bolest SARS-KoV-2 i oporavku od bolesti kovid 19.

Spisak pošta u kojima je omogućeno izdavanje digitalnog zelenog sertifikata dostupan je na sajtu Pošte Srbije.

Pored ove usluge u Pošti na aerodromu, naši i strani državljani mogu da pribave polisu zdravstvenog osiguranja i iskoriste ostale usluge iz ponude Pošte Srbije, navedeno je u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *