Dezinfekcija Sremske Mitrovice, oformljen kol centar

U Sremskoj Mitrovici danas je izvrsena dezinfekcija grada i gradskih uprava, a formiran je i kol centar za sugrađane iznad 65 godina, od kojih poseban prioritet imaju osobe koje žive same i one koji su slabije pokrenuti, a koji su najugroženiji virusom korona.

Petar Samardžić, koordinator kol centra, kazao je da je kol centar formiran u prostorijama Kancelarije za mlade, a da ga čine obučeni i mladi volonteri koji će biti dostupni 24 časa, a koje mogu dobiti na brojeve telefon 028/618276, 064/8086688 i 064/8086689.

Samardžić je apelovao na sugrađane preko 65 godina koji su i najugroženiji, da ostanu kod svojih kuća i nenapuštaju ih, da izbegavaju kontakte sa mlađima, kao i sa članovima svoje porodice, da održavaju higijenu, provetravaju što češće prostorije u kojima borave, nose zaštitne maske i rukavice i sve ono što će ih dodatno zaštiti ako su u kontaktu sa ostalim članovima porodice.

Za sve što im je potrebno, Samardžić kaže da pozovu kol centar, koji će organizovati i kupovinu namirnica, lekova, a ukoliko im je potrebna medicinska pomoć uputiće ih na nadležne institucije kao što su policija, vojska, Zavod za javno zdravlje, domovi zdravlja, bolnice.

Zamolio je sve zainteresovane za bilo koju informaciju i pomoć da imaju strpljenja i ne zloupotrebljavaju te linije za pitanja van teme.

INFO 24 / Dnevnik / Foto: Dnevnik.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *