DETELINARU OČEKUJE OBNOVA – OSIM KANALIZACIONE MREŽE, KVARTOVI ĆE DOBITI NOVE STAZE, KLUPE, KOŠEVE

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je danas Mesnu zajednicu „Radnički“ na Detelinari i podsetio da je u nju od 2012. uloženo 1.700.000.000 dinara, ali da sledi još radova koji će ulepšati kvartove Detelinarcima.

„Najvažniji i najveći poduhvat koji smo radili je izgradnja centralne kuhinje Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“, projekat realizovan 2019. godine“, podsetio je gradonačelnik Đurić.

On je dodao i da je Mesnu zajednica „Radnički“ renovirana, obnovljena i opremljena, te da sada tu pored ljudi koji rade u MZ i lokalni penzioneri mogu da se okupljaju u okviru Gerontološkog kluba.

„Radili smo puno na vodovodnoj mreži, rekonstruisali smo oko nekih 3 kilometra vodovodne mreže. Radili smo takođe i pripremu za kanalizacionu mrežu, gradilo se ovde dosta i trebamo i nju isto da uradimo“, dodao je Đurić. Najavio je i da sledi asfaltiranje Rumenačkog puta od kružnog toka sa Bulevarom Evrope.

„Ono što je nesumnjivo problem je nedostatak klupa, kanti za smeće, dvorišta. Mislim da treba malo da ih obnovimo, na to u prethodnom periodu nismo obraćali dovoljno pažnju i sada nas očekuju i ti radovi“, rekao je Đurić i najavio da će realizacija tog problema krenuti u najkraćem roku.

„Plan je da u skorijih par nedelja krenemo bukvalno dvorište po dvorište, da promenimo sve od sijalica, peska, klupa, pešačkih staza, koševa, terena, da zaokružimo celokupno dvorište da građani imaju bolje uslove i kvalitetniji život u svom kvartu“, zaključio je gradonačelnik.

Gradonačelnik je u prostorijama Mesne zajednica „Radnički“ saslušao i penzionere koji su izneli svoje probleme i pitanja u vezi svakodnevnog života u Novom Sadu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *