Delegacija Gradske opštine Obrenovac u poseti Obiliću na Kosovu i Metohiji Predstavnici Gradske opštine Obrenovac, posetili su u ponedeljak opštinu Obilić na Kosovu i Metohiji

Ova poseta nastavak je saradnje između dve opštine, pošto je u prethodnom periodu, velika pomoć raznim institucijama opštine Obilić stigla iz opštine Obrenovac. Domaćini su se zahvalili opštini Obrenovac na dosadašnjoj pomoći.

Donirana nam je oprema za OŠ ,,Sveti Sava” u Plemetini, Domu zdravlja u Prilužju kao i ostalim institucijama koje funkcionišu na teritoriji opštine Obilić. Veoma sam zahvalan predsedniku Miroslavu Čučkoviću, što nas je posetio sa svojom delegacijom i nadam se da je ovo prvi korak u saradnji sa opštinom Obilić – istakao je predsednik opštine Obilić, Denić Nenad.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković izrazio je zadovoljstvo zbog realizacije sporazuma koji je potpisan u prethodnom periodu u Palati Srbije uz prisustvo najvećeg državnog vrha, predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Grada Beograda.

Nije prvi put da opština Obrenovac pomaže opštinama na Kosovu i Metohiji i to smo radili punim srcem u Prilužju i Osejanu. Danas smo ovde posebno radosni, zato što se pokazala želja i potreba u raznim oblastima za našim donacijama. I u oblasti kulture, zdravstva, obrazovanja, poljoprivrede i privrede i to je stvar koja nas hrabri i daje nam dokaz da će ovde budućnost biti svetla, pre svega za mališe iz ovog mesta. Mi smo imali zahteve za donacijama i te zahteve ispunili. Mi smo sledbenici politike Aleksandra Vučića, na svakom mestu na Kosovu i Metohiji gde postoji srpski narod, biće srpska država. Danas je to opština Obrenovac sutra će biti neko drugi. Naš narod treba da zna da ima svoju braću na prostoru centralne Srbije. Danas nisam samo predstavnik opštine Obrenovac nego i predstavnik nekoliko desetina porodica sa ovih prostora, koji danas žive i rade na našoj teritoriji, koji su sigurno danas i srcem i mislima uz nas – istakao je Čučković i dodao da je danas dogovoreno da mališani iz osnovne škole u Obiliću idu besplatno na zimovanje i letovanje sa učenicima iz Obrenovca.
Direktor Doma zdravlja Obrenovac dr Obrad Isailović istakao je značaj današnje posete.

Drago nam što imamo priliku da se upoznamo sa našim kolegama, ljudima koji rade u zdravstu i ovde vode brigu o 1000 pacijenata. Mi smo tu da im pomognemo i materijalno i ovom prilikom smo im donirali jedan CRP analizator, koji omogućava diferencijalnu dijagnostiku između bakterijske i virusne infekcije. Takođe smo donirali i jedan keratometar koji služi za dijagnostiku očnih bolesti – kazao je Isailović i istakao da je ponosan na kolege doktore koji u skromnim uslovima uspevaju da vode izuzetnu brigu o svim meštanima.

Mirko Mašić, direktor Doma zdravlja Prilužje kazao je da ova poseta veoma znači kako i za rukovodstvo opštine tako i za sve meštane.

Donacija nam veoma znači i ovo predstavlja veliki podstrek kako bi sačuvali stanovništvo na ovim prostorima. Svakako je značajno što nas podržavaju u našem opstanku i jasno izražavaju svoj stav. Gospodin Čučković razumeo je potrebe građana i on zna da zdravstvo predstavlja stub opstanka ovog naroda i mi smo im veoma zahvalni što su razumeli naše molbe i donirali nam novu opremu – zaključio je Mašić.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *