Definisani ciljevi na prvoj sednici Privrednog saveta

Na početku današnje sednice usvojen je poslovnik o radu Saveta koji je definisan na nedavno održanom sastanku  a sadrži jasne prioritete i pravce delovanja kao  smernice u radu Privrednog saveta. Izgradnja pristupne saobraćajnice izdvojila se među najznačajnim temama današnjeg sastanka.

Predsednik opštine Dejan Kovačević predstavio je članovima Saveta predloge koji bi omogućili bržu realizaciju projekta, dok su privrednici istakli da je izgradnja saobraćajnice od velikog značaja za rad većine milanovačkih firmi, jer dostupnost auto puta uspostavlja lakši, brži I jeftiniji transport robe u Srbiji I inostranstvu.

Dragoljub Vukadinović, Foto: gmpress.rs

-Interesi privrede I lokalne samouprave treba da se podudaraju, jer u toj privredi rade građani Gornjeg Milanovca – kaže Dragoljub Vukadinović, predsednik Privrednog saveta I dodaje – dogovorili smo se o poslovniku o radu, metodi rada i odlučivanja, a  razmatrali smo I nekoliko gorućih pitanja koja se tiču naše opštine. Na prvom mestu to je pristupna saobraćajnica, dogovorena konkretne akcije koje treba da budu sprovedene u narednih mesec i po dana. Kao i u celoj Srbiji tako i u Gornjem Milanovcu goruće pitanje je ekologija, pa smo formirali stručni tim koji treba da napravi projekat za naš grad sa jasnim smernicama šta treba uraditi da bi se dugoročno smanjio stepen zagađenja. Sa učenicima srednjih škola biće održana tribina na kojoj ćemo se obratiti mi kao privrednici i predstaviti  zanimanja koja ovaj grad interesuju, kao smernicu koju treba da imaju u vidu pre nego što počnu pripreme za fakultet. Takođe, razmatrana je i industrijska zona Velereč gde treba da se reši problem kanalizacije, vodosnabdevanja I sekundarne mreže . Oformljen je tim koji već sledeće sedmice treba da dostavi predloge, pa ćemo zajedno sa lokalnom samoupravom pristupiti rešavanju – zaključio je Vukadinović.

Foto: gmpress.rs

Kroz saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje dobijati na mesečnom nivou izveštaje o raspoloživosti radne snage definisan po stručnoj spremi, jedan je od planova Saveta kako bi poslodavci dobijali jasnu sliku o raspoloživim  kadrovima. Prisutni su bili jednoglasni o svim prioritetnim pitanjima koja se tiču privrede i razvoja Gornjeg Milanovca i koja će uticati na bolji život radnika i žitelja  opštine.

Mirjana Milićević / INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *