Dečijom Olimpijadom PU „Radost” proslavila 94 godine postojanja

U Hali kraj Morave sinoć su, pred punim tribinama Dečijom olimpijadom obeležene 94. postojanja Predškolske ustanove „Radost”.

Učešće u raznim sportskim igrama uzeli su predškolci iz 11 vrtića.

„Zaposlenima čestitam dan ustanove i želim puno uspeha u budućem radu. A dragim predškolcima želim uspešno takmičenje i želim im da ne zaborave da su večeras svi pobednici”, rekla je direktorka PU „Radost” Vera Jovanović.

Kako i dolukuje svakoj Olimpijadi, pre same manifestacije na centru Hale kraj Morave upaljena je olimpijska vatra i jednim defileom takmičara predstavili su se vrtići, a hor je, zajedno sa publikom u glas otpevao himnu „Bože pravde”.

O regularnosti takmičenja vodili su računa nastavnice i nastavnici fizičkog vaspitanja koji su se bili strogi i nisu dozvoljavali nikakve protekcije.

„Lepo nam je na Olimpijadi i super je što su tu drugari iz drugih vrtića i nije bitno ko će pobediti jer smo došli da se družimo”, rekla nam je Helena Petrović iz Konjevića čiji je vrtić „Bambi” na kraju i ondeo pobedu.

U predivnoj atmosferi hrama čačanske košarke i uz podršku roditelja, braće i sestara, baka i deka naši najmlađi sugrađani još jednom su pokazali da su pobede uvek u drugom planu, a da je bitno lepo se igrati i širiti duh drugarstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *