Darija Kisić: Saradnja Srbije i Azerbejdžana i na polju podrške porodici

Ministarka za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Darija Kisić razgovarala je danas u Bakuu sa predsednicom Državnog komiteta za porodicu, žene i decu Azerbejdžana Bahar Muradovom o budućoj saradnji Ministarstva i ovog komiteta.

Kisić, koja je u Bakuu prisustvovala i otvaranju 10. globalnog foruma, predstavila je tokom sastanka mere koje Srbija primenjuje u cilju povećanja nataliteta, ističući da je finansijska podrška države znatno povećana prethodnih godina. 

Ministarka je naglasila da sve mere koje naša država sprovodi počinju da pokazuju dobre rezultate, dodavši da je Azerbejdžan jedna od zemalja koja ima dobru demografsku sliku i predstavlja primer odlične prakse kada je u pitanju podrška roditeljstvu, reproduktivnom zdravlju i zasnivanju porodice.

Muradova je navela da u Azerbejdžanu u 11 regiona postoje centri za podršku ženama i deci, u okviru kojih se održavaju škole roditeljstva, edukacije o reproduktivnom zdravlju i zasnivanju porodice.

Sagovornice su ocenile da je današnji sastanak još jedan dokaz odlične i intenzivne saradnje Srbije i Azerbejdžana i veoma dobrih odnosa predsednika dveju zemalja Aleksandra Vučića i Ilhama Alijeva.

Tom prilikom postignut je dogovor o tome da Ministarstvo i Komitet vrlo brzo potpišu memorandum o saradnji, pri čemu će prvi korak ka tome biti formiranje radnih grupa koje će se baviti  usaglašavanjem teksta ovog dokumenta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *