Danas svečano otvaranje: Putovanje deonicom auto- puta Surčin-Obrenovac biće besplatno

Deonica Surčin-Obrenovac i auto-put “Miloš Veliki” povezaće čvršće Beograd i Čačak. Danas će se organizovati svečano otvaranje ove deonice, a auto-put uštedeće vreme vozačima na ovoj relaciji – sa dva sata na sat vremena.

Putovanje deonicom auto- puta Surčin-Obrenovac biće besplatno, jer neće biti novih naplatnih rampi.

Puštanje u rad nove saobraćajnice dugačke 17,6 kilometara željno iščekuje cela Srbija, jer će se na taj način povezati koridore 10 i 11 i konačno smanjiti gužve na izlazu i ulazu na autoput “Miloš Veliki” kod Obrenovca.

Kada idem Ibarskom magistralom treba mi dva i po sata do Čačka, a kada idem auoputem Beograd-Niš pa preko Topole dva sata i 15 minuta. Probao sam nekoliko puta da putujem “Milošem Velikim”, ali sam u gužvama na obrenovačkom putu izgubio gotovo sat vremena tako da mi do sada taj pravac nije nikako bio brži. Nadam se da ću kada se otvori deonica Surčin-Obrenovac znatno brže stizati do Čačka i nazad – veruje jedan stanovnik prestonice sa Zvezdare.

Ako se uzme u obzir da će na auto-putu “Miloš Veliki” od Surčina do Čačka ukupne dužine 120,6 kilometara biti uglavnom ograničenje brzine 130 na sat, to znači da će vozači moći da pređu celu saobraćajnicu i za manje od sat vremena uz poštovanje saobraćajne signalizacije.

Izgradnja deonice koja će uključivati novi most preko Save i Kolubare u dužini od 1.581 metar i dve petlje (u Surčinu i Obrenovcu) počela je 5. maja 2017. godine, a izvođač je kineska kompanija CCCC.

Auto-put “Miloš Veliki” će imati direktnu vezu sa Koridorom 10 preko obilaznice oko Beograda na petlji Surčin, odnosno sa severne strane prema Mađarskoj preko Novog Sada i Horgoša, a sa zapadne strane prema Hrvatskoj. Takođe, Beograd će sa ovom deonicom imati lakšu vezi sa auto-putem “Miloš Veliki”, a pravac Beograd-Obrenovac biće umnogome rasterećeniji – objašnjavaju u “Putevima Srbije”

INFO 24 / Foto: Tanjug (Tanja Valić)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *