Danas isplata subvencija za 294 hotela u Srbiji

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, saopštila je da će danas biti isplaćena bespovratna pomoć za ukupno 294 hotela u iznosu od 1.219.143.166,29 dinara, na osnovu Programa rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu hotelske industrije Srbije zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovane epidemijom bolesti KOVID-19 izazvane virusom SARS-KoV-2, koji je Vlada Srbije usvojila 11. februara ove godine.

„Realizacijom Programa subvencija biće značajno podržan sektor, s obzirom na posledice pandemijskih okolnosti. Ciljevi su očuvanje hotelske industrije Srbije, ali i drugih privrednih grana povezanih sa turizmom, očuvanje zaposlenosti u hotelijerstvu, kao i obezbeđenje uslova za oporavak i planiranje turističke industrije za sledeću turističku sezonu kao pokretačkog mehanizma i za razvoj drugih, povezanih privrednih grana“, poručila je ministarka. 

Sredstva se dodeljuju u iznosu od po 350 evra po individualnom ležaju i po 150 evra po smeštajnoj jedinici u dinarskoj protivvrednosti obračunatoj po srednjem kursu NBS na dan isplate, i uplaćuju na posebne namenske dinarske račune otvorene kod Uprave za trezor.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *