Dačić: Važno što je Srbija zadržala političku stabilnost

Dodao je da je SPS zadovoljan rezultatima izbora i istakao da su socijalisti spremni za nastavak saradnje sa SNS-om, ako je to u državnom interesu.

Lider SPS-a Ivica Dačić je čestitao pobednicima izbora, Aleksandru Vučiću i SNS-u. Rekao je da je za Srbiju veoma važno što je zadržala poitičku stabilnost, imajući u vidu sa kakvim se izazovima suočava kada je reč o državnim i nacionalnim interesima.

„Apsolutni pobednik ovih izbora je SNS Aleksandar Vučić, mi smo vicešampioni“, rekao je Dačić i naveo da je važno za Srbiju da je zadržala političku stabilnost.

Kaže da je zadovoljan rezultatom koji su osvojili socijalisti i da je postignut cilj koji je on zacrtao, te da su osvojili veći broj mandata nego što su osvojili na prethodnim izborima.

„Po našim procenama, imaćemo 11 odsto glasova, što je više od 30 mandata“, naveo je on i dodao da u normalnim političkim uslovima teško da bi bio bili zadovoljni sa 11 odsto.

Napominje da su sve druge političke partije propale, da ih nema, a da su socijalisti opstali.

„To govori o postojanosti naše partije i koalicije sa JS i Draganom Markovićem Palmom. Ovo je za nas prilika da se u narednom periodu pozabavimo reformama u stranci“, naveo je on.

Ističe da su ponosni na sve što su uradili u koaliciji sa SNS.

„Želim da kažem da smo spremni za nastavak saradnje. Srbija je u takvoj političkoj situaciji da politička stabilnost preduslov koliko će biti jaka. SNS ima apsolutnu većinu, nismo razgovarali o tome“, rekao je on.

Navodi da se ne vode stranačkim interesom, ali da, ukoliko je u državnom interesu da ta koalicija nastavi da radi zajedno, su oni spremni.

„Zadovoljan sam što je Vučićeva i moja koalicija osvojila više od 75 odsto glasova. To govori koliko je ubedljivo vladajuća koalicija pobedila na izborima“, zaključio je on.

INFO 24 / RTS / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *