Dačić: Srbija je zahvalna Iranu zbog stava o KiM

Ministar spolјnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je juče da su bilateralni odnosi Srbije i Irana na visokom nivou, istakavši da je Srbija zahvalna Iranu što nije priznao samoproglašenu nezavisnost Kosova, kao i na princijpijelnom stavu u odbrani teritorijalnog integriteta naše zemlje.

On je, posle sastanka sa ministrom inostranih poslova Irana Hoseinom Amir Abdolahijanom u Ministarstvu spoljnih poslova, istakao da se Iran principijelno ponaša i kada su u pitanju međunarodne organizacije i da nije glasao za prijem Kosova, bez obzira, kako je kazao, na sve pritiske koje je Iran imao.

Dačić je dodao da je Srbija čvrsto opredeljena za saradnju sa Iranom i da će dve zemlje u narednom periodu sagledati u kom sve obliku mogu da razvijaju saradnju. Istakao je da je spoljnotrgovinska razmena dostigla 55 miliona dolara u poslednjih nekoliko meseci i dodao da će se raditi na razvoju te i svih drugih vidova saradnje, kao što je saradnja u oblasti energetike, prosvete, nauke i kulture.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *