Dačić: Sramotna izjava DPS

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je  da su sramotni navodi vladajuće crnogorske partije DPS predsednika Mila Ðukanovića da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić meša u unutrašnje stvari te zemlje.

„Pored već uobičajenih izjava opozicije, čiji su lideri Tadić, Ðilas, Jeremić i ostali bili na vlasti kada je Crna Gora proglasila nezavisnost i koji nikad nisu isticali problem prava Srba u Crnoj Gori, posebno je iritantna izjava stranke Mila Ðukanovica koja napada predsednika Vučića da se meša u unutrašnje stvari Crne Gore“, navodi ministar Dačić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

„Stranka i država koja se na najgrublji način umešala u unutrašnje stvari Srbije priznajući Kosovo, iznosi kritiku što Srbija i Vučić izražava zabrinutost za prava Srba u Crnoj Gori, kojih ima skoro 30 posto. Pa nama Hrvatska, koja je proterala više od 250 hiljada Srba uslovljava evropske integracije položajem Hrvata u Srbiji kojih ima oko 0,8 posto ili Bugarska koja nas stalno tuži Evropskom savetu za prava Bugara kojih ima 0,26 posto“, dodaje se u izjavi.

Dačić je kazao da je Vučić jasno izneo stav Srbije da čvrsto stojimo u odbrani prava srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori.

„Sramotna je izjava DPS Crne Gore koji su kreatori krize donošenjem Zakona o slobodi veroispovesti, isto kao i izjave Ðilasove, Jeremiceve, Obradovićeve, Tadićeve i drugih opozicionih stranaka. Stavovi Vučića su od ogromnog značaja za budućnost Srba u Crnoj Gori“, zaključuje ministar Dačić.

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *