Dačić: Razmimoilaženje oko KiM bilo bi slabost za Srbiju

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je sinoć da je dobro što je zakazana posebna sednica parlamenta posvećena KiM i naglasio da ne bi trebalo da postoje razmimoilaženja oko te važne teme, jer bi to predstavljalo slabost za našu državu.

Dačić je rekao da je bez obzira na sve polemičke tonove veoma razočaran neshvatanjem ozbiljnosti situacije oko Kosova i Metohije.

Neumesno Kamberijevo pominjanje Vilija Branta

Ivica Dačić ocenio je kao neumesno to što je poslanik Šaip Kamberi  u kontekstu zločina tokom konflikta na KiM pominjao bivšeg nemačkog kancelara Vilija Branta.

“Zašto? Vili Brant je tražio oprost od Jevreja kojih je više od pet, šest miliona poginulo, odnosno ubijeno za vreme Holokausta za vreme Drugog svetskog rata. Najveći broj Jevreja, ali i naravno Slovena, Roma itd. i Poljaka zato što se to desilo na toj teritoriji, ali hoću da kažem da je neuporedivo, bez obzira što ne govorimo o istim stvarima”, rekao je Dačić na sednici Skupštine na kojoj je jedina tačka dnevnog reda bio Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama u Prištini od 15. juna 2021. do 1. septembra 2022. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *