Dačić: Povlačenje priznanja Kosova je državni projekat

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, poručio je danas da sa velikom moralnom, političkom i krivičnom odgovornošcu tvrdi da niko nikada iz Srbije nije uzimao novac od privatnika za kampanju povlačenja priznanja kosovske nezavisnosti.

Dačić je to poručio, gostujući u jutarnjem programu Happy TV, a povodom izjave Marinike Tepić da Srbija novcem od trgovine oružjem finansira tu kampanju.

“Ovo je državni projekat i sve se radi kroz institucije”, rekao je Dačić.

Ministar kaže da razume da neko mrzi predsednika Aleksandra Vučića i njega, ali ne razume da toliko može da mrzi Srbiju, te da je cilj izjave Tepićeve da kompromituje taj proces na kojem Srbija radi, a to je povlačenje priznanja kosovske nezavisnosti.

Nije, dodao je, iznenađen da to čine politički predstavnici Albanaca s Kosova, ali ističe da nije očekivao da to neko radi u Beogradu.

Reč je, kaže, o državnom projektu koji je Srbiji doneo velike rezultate, a sada se postavlja pitanje treba li tu akciju nastaviti ili ne.

U prilog tome Dačić je izneo podatak da je pre pokretanja ove kampanje povlačenja priznanja bilo 113 zemalja koje su priznale kosovsku nezavisnost, a da ih je danas 93, što znači da je do danas 17 zemalja povuklo odluku o priznanju, a još tri su, kazao je, u nekoj vrsti fluidnog stanja, – Egipat, Dominikanska Republika i Peru.

A, za UN je potrebno najmanje 97 glasova zemalja, što, ističe Dačić, znači da je ova akcija Srbije već srušila plan Prištine.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *