Dačić: Jedan od prioriteta Srbije je očuvanje nacionalnog identiteta

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je juče na 12. sednici Komisije Republike Srbije za saradnju sa Uneskom, da je u vremenu rastućih izazova jedan od prioriteta Srbije očuvanje nacionalnog identiteta, kao i da kompleksnost trenutne situacije na Kosovu i Metohiji zahteva ozbiljan i strateški pristup.

Dačić je u govoru na sednici zahvalio svima na neumornom angažmanu Nacionalne komisije Republike Srbije za saradnju sa Uneskom i izrazio spremnost da i u budućnosti bude nastavljena dobra komunikacija i koordinacija između Srbije i Uneska.

”U vremenu narastajućih izazova jedan od prioriteta Srbije je očuvanje nacionalnog identiteta, jer, naročito sada, moramo da udvostručimo napore na sistemačnom i sveobuhvatnom nastupu u zaštiti naše tradicije i kulture. Kompleksnost aktuelne situacije na Kosovu i Metohiji zahteva ozbiljan i strateški pristup, a svedoci smo da se najosetljiviji deo borbe vodi upravo u međunarodnoj areni”, poručio je Dačić, kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *