Čuvajmo se izdajnika!

Nalazimo se u sred velike borbe i protiv korona virusa i protiv mafije. U ovoj borbi bitno je jedinstvo. A da bi bilo jako jedinstvo, moramo da se čuvamo izdajnika.
Jedan od najvećih rimskih govornika Marko Tulije Ciceron govorio je kao državnik da nacija može preživeti svoje budale, čak i preambiciozne, ali da ne može preživeti izdaju iznutra.
“Neprijatelj pred kapijom grada je manje zastrašujući, jer on je poznat i nosi zastavu otvoreno. A izdajnik se kreće slobodno unutar zidina grada, njegov lukavi šapat nalazi puta i do najviših, vladarskih odaja. Jer izdajnik se ne prepoznaje kao izdajnik – on govori jezikom bliskim žrtvama, on ima njihovo lice i njihove argumente, on se obraća slabosti koja leži duboko u srcu svakog čoveka. On razgrađuje dušu nacije, on u potaji potkopava temelje grada, on inficira političko telo tako da se više ne može braniti”, govorio je Ciceron o izdaji.
Kako kaže naš narod: „Ili jesi ili nisi“. Tako Vam je u privatnom životu i na poslu i u politici i čime god da se čovek bavi. Ili si lojalan ili nisi. Ili si izdajica ili nisi.
Izdajnici su u stanju što bi rekao naš narod „da prodaju veru za večeru“. Takvi ljudi izdaju i svoju porodicu i prijatelje a u stanju su da izdaju i svoju državu, političku ili drugu organizaciju. Na izdajnike niko nikada nije mogao iskreno da se osloni.
Zašto o ovome pišem? Zato što je kod svih nas došlo vreme da se podvuče crta. Ili jesi ili nisi. Naročito svi mi koji se bavimo društveno političkim aktivnostima treba da podvučemo crtu i da razgraničimo lojalne od izdajnika.
Izdajnici gledaju isključivo svoj interes i zarad neke funkcije i ostvarenja finansijskih interesa u stanju su skoro sve da prodaju i svakog da lažno optuže i da izdaju. To su u prirodi loši ljudi. Lojalni su u stanju da više interese stave iznad svojih ličnih interesa i da trpe kada treba i da čekaju pravdu.
Sada svi treba dobro da pogledamo i oko sebe i pored sebe i da vidimo ko je lojalan i nama i našoj državi i našem predsedniku Aleksandru Vučiću a ko je izdajnik. Da vidimo ko je izdajnik koji hoće da proda i nas same i našu državu i predsednika Vučića.
Lojalnima treba da uvek budemo zahvalni, a izdajnicima u lice da kažemo ko su i šta su.
Na sreću nas lojalnih i državi Srbije i predsedniku Vučiću je daleko više od izdajnika.
Vreme je da se otkriju svi izdajnici!
To je u interesu i države Srbije i našeg naroda.

/INFO24/Uglješa Mrdić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet