Čuvajmo se izdajnika

Kako kaže naš narod: „Ili jesi ili nisi“. Tako Vam je u privatnom životu i na poslu i čime god da se čovek bavi. Ili si lojalan ili nisi. Ili si izdajica ili nisi.
Možda je reč izdajica prejaka. Prema mom mišljenju nije. Ali prvo ću da pišem o onome što je lepše. To je lojalnost. Osnova svih ljudskih odnosa je lojalnost. To prvo učimo u porodici. Kada je neko lojalan svojoj porodici, on se vaspitava da bude lojalan i svojoj državi, naciji i veri ako je religiozan. Posle se postaje lojalan i prijateljima, pa onda i šefovima i kolegama na poslu. Lojalnost je bitna i kada se neko amaterski ili profesionalno bavi sportom. Tu se misli na lojalnost klubu za koji igrate ili za koji navijate. Ko se bavi politikom onda je bitna lojalnost kako državi tako i stranci kojoj ta osoba pripada. U bračnim zajednicama ako postoji obostrana lojalnost onda i taj brak traje do smrti.
S druge strane imamo izdajnike. U stanju su da izdaju što bi rekao naš narod „da prodaju veru za večeru“. Takvi ljudi izdaju i svoju porodicu i prijatelje a u stanju su da izdaju i svoju državu, sportski klub ili političku ili drugu organizaciju. Na izdajnike niko nikada nije mogao iskreno da se osloni.
Zašto o ovome pišem? Zato što je kod svih nas došlo vreme da se podvuče crta. Ili jesi ili nisi. Naročito svi mi koji se bavi društveno političkim aktivnostima treba da podvučemo crtu i da razgraničimo lojalne od izdajnika.
Izdajnici gledaju isključivo svoj interes i zarad neke funkcije u stanju su skoro sve da prodaju i svakog da lažno optuže i da izdaju. To su u prirodi loši ljudi. Lojalni su u stanju da više interese stave iznad svojih ličnih interesa i da trpe kada treba i da čekaju pravdu.
U svojoj istoriji i Srbija, kao i bivša država Jugoslavija (u svim njenim oblicima) uvek se mogla osloniti na lojalne ljude. Lojalni su izgurali i sve bitke od Maričke, preko Kosovskog boja, do srpskih ustanaka i svetskih ratova, kao i odbranu države od NATO agresije 1999. godine.
U našim mislima i u našim srcima uvek treba svi da imamo posebno mesto za lojalne ljude, a izdajnike teško možemo nazvati ljudima. Sada svi treba dobro da pogledamo i oko sebe i pored sebe i da vidimo ko je lojalan i nama i našoj državi a ko je izdajnik. Da vidimo ko je izdajnik koji hoće da proda i nas same i našu državu.
Lojalnima treba da uvek budemo zahvalni, a izdajnicima u lice da kažemo ko su i šta su.
Naravno da ima izuzetaka. Ali mislim da je nas lojalnih daleko više od izdajnika.
Poštujmo i volimo lojalne ljude oko nas!
Čuvajmo se izdajnika, koji prave paktove sa pojedinim službenicima stranih ambasada, kriminalnim klanovima i tajkunima koji su stekli milione na štetu građana.
Mi koji smo u politici i u Srpskoj naprednoj stranci moramo da budemo lojalni državi Srbiji na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem

Uglješa Mrdić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *