Čuvajmo predsednika Vučića i SNS

Imao sam čast kao član Glavnog odbora Srpske napredne stranke da prisustvujem sednici gde je doneto više bitnih odluka.
Između ostalog Srpska napredna stranka i SPAS usvojili su Deklaraciju o prioritetima nacionalne i državne politike sa 11 principa, koja će biti temeljni politički dokument naprednjaka za budućnost. Za to sam sa velikim zadovoljstvom glasao. Kao i za sve što je bilo na dnevnom redu.


Ovom prilikom izdvajam glavne principe deklaracije:
Prvi princip je očuvanje mira i političke, ekonomske i društvene stabilnosti za dalji razvoj.
Drugi princip je očuvanje nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta i samostalnost u odlučivanju Srbije.
Treći princip je dalji ekonomski rast i razvoj Srbije, finansijska stabilnost i viši standard za građane.
Četvrti je očuvanje i obnova demografske slike Srbije – podrška porodicama i deci i briga o mladima i stvaranja uslova za njihov opstanak.


Peti je negovanje nacionalnog identiteta srpskog naroda, negovanje istorije i nasleđa.
Šest je iskorenjivanje organizovanog kriminala i proterivanje mafije i borba protiv korupcije.
Sedmi princip je razvoj Srbije uz poštovanje životne sredine i prirodnih resursa, uravnoteženi razvoj.
Osmi princip je vezan za javno delovanje u suprotstavljanju podelama i mržnji u političkom i društvenom životu Srbije.
Deveti princip je da se građani Srbije pozivaju bez obzira na poreklo, nacionalnu i versku i stranačku pripadnost da ove principe podrže iz ljubavi prema svojoj otadžbini.


Deseti je da svi politički predstavnici SNS i SPAS na vlasti svoje političko delovanje zasnivaju na ovim postulatima i njihovo delovanje će biti procenjivano.
Jedanaesti princip je da ujedinjenje SNS i SPAS podrazumeva pristupanje svim principima i obavezuje na njihovo poštovanje u političkom radu.


To su potpisali predsednik SNS Aleksandar Vučić i lider SPAS-a Aleksandar Šapić i to je usvojeno na Predsedništvu i Glavnom odboru SNS.
Apsolutno podržavam sve što je rekao predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić u obraćanju medijima povodom ovih principa i aktuelne političke situacije.


Jasno je rekao da neće potpisati nezavisnost Kosova i poručio i da dok je god SNS-a Srbija će da se pita.
Predsednik Vučić je u obraćanju na sednici Glavnog odbora stranke ukazao da će Srbija biti izložena teškim pritiscima, brojnim problemima i mukama.


Sredinom juna biće nastavljen dijalog vezan za Kosovo i Metohiju. I pre i posle toga Srbija će biti izložena velikim pritiscima.
Ovom prilikom ističem još jedan oblik pritiska a on je vezan sa stalnim pokušajima kriminalizacije porodice predsednika Srbije.
Neka je sramota sve one koji su to radili i koji to rade. Oni su to radili i uz podršku pojedinih članova SNS, koji su pomislili da će dobiti neki pehar ili medalju od nekog iz inostranstva, ili da će biti ustoličeni na vlast.
Suština pomenute deklaracije je vezana za vođenje naše države i samostalno donošenje odluka.


Rukovodstvo Srbije razgovaraće sa svim ambasadorima, svetskim i evropskim liderima, ali da uvek smemo da kažemo da neće odluke u ime Srbije donositi nijedan stranac, nijedan ambasador, nijedan svetski lider, već mi građani Srbije.
“Ljudi hoće da se naš narod pita, a ne stranci, ambasadori, tajkuni, ne oni koji ne žele Srbiji dobro. Dok je SNS-a Srbija će da se pita, Srbija će da donosi odluku”, jasno je istakao predsednik Aleksandar Vučić.
Ako želimo da se Srbija pita, onda čuvajmo predsednika Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku.

Uglješa Mrdić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet