Čučković: Rekonstruišu se ,,Zabreške livade”

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišao je danas crpnu stanicu i uverio se u napredak radova koji se izvode na rekonstrukciji tog objekta.

Pri kraju su građevinski radovi na rekonstrukciji objekta crpne stanice “Zabreške livade” u Zabranu. Šest crpnih stanica u Obrenovcu i kanal Kupinac biće rekonstruisani do sredine sledeće godine zahvaljujući Evropskoj uniji i Austrijskoj razvojnoj agenciji. Ovi radovi, vredni 2.5 miliona evra, doprineće efikasnijoj zaštiti od eventualnih poplava.

Dejan Kamber, savetnik predsednika Gradske opštine Obrenovac kazao je da se na ovoj zgradi trenutno vrše građevinski radovi.

-Paralelno sa tim radi se sanacija kuće našeg mašiniste koji vodi računa o svemu što se dešava u ovom pogonu. Posle ovih radova ostaje da se još dve krupne stvari urade na crpnim stanicama, to je dolazak i instalacija mašinske opreme i elektro deo. On mora da se podigne na visinu od 4,5 metra, kako bi usled nekog nepoželjnog scenarija imali dovoljno napajanja i samim tim da budemo sigurni da pumpe mogu da rade svoj posao. Ova crpna stanica je najveća i sve vode iz kanala crpe u Kolubaru. Kapacitet pumpi je 1500 litara u sekundi – dodao je Kamber.

Jovan Marjanović živeo je na pomenutom mestu do 2014. godine i on će se po završetku radova vratiti na staru adresu.

-Daleko je bolje kada je neko 24 sata pored crpne stanice. Posle svih nedaća i dugog čekanja radovi se privode kraju. Sve izgleda veoma lepo i veliku zahvalnost dugujem predsedniku opštine, kao i svim donatorima – istakao je on.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *