Crna Gora i BiH od ponoći otvorile granicu sa Srbijom

Crna Gora od ponoći otvorila granicu sa Srbijom, čiji državljani će moći da uđu samo sa negativnim PSR testom, ne starijim od 72 sata ili dvonedeljnim karantinom. Državljani Srbije od danas mogu bezuslovno da putuju i u Bosnu i Hercegovinu.

Crna Gora je od ponoći otvorila granicu sa Srbijom, čiji državljani će moći da uđu samo sa negativnim PSR testom, ne starijim od 72 sata ili dvonedeljnim karantinom.

Prema Srbiji su otvoreni granični prelazi: Ranče – Jabuka, na putnom pravcu Pljevlja – Prijepolje, Vuče – Godovo na putnom pravcu Rožaje – Tutin i Čemerno na putnom pravcu Pljevlja – Priboj.

Prema poslednjim informacijama NKT-a u Crnu Goru, bez karantina i izolacije, moći će stanovnici 131 zemalje, među kojima su i Hrvatska, Albanija, Bosna i Hercegovina i tzv. Kosovo.

Državljani Srbije od danas bezuslovno mogu u BiH

Državljani Srbije od danas mogu bezuslovno da putuju u Bosnu i Hercegovinu. Savet ministar BiH je prošle sedmice odlučio da otvori granice za sve susedne zemlje, Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom.

Za državljane drugih zemalja za ulazak u BiH je potreban negativan test na korona virus ne stariji od 48 sati.Savet ministara BiH je ovu odluku doneo zbog poboljšanja epidemiološke situacije u regionu.

Danas se otvaraju aerodromi u BiH. Aerodromi u Sarajevu, Tuzli i Mostaru se otvaraju za međudržavni saobraćaj uz poštovanje određenog režima.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *