Članovi SzS se otrgli kontroli: Ništa od bojkota opozicije

Članovi Saveza za Srbiju jedan po jedan otkazuju poslušnost Draganu Đilasu, lideru ovog opozicionog bloka i predsedniku Stranke slobode i pravde, pa se uprkos planu o bojkotu za lokalne izbore uveliko spremaju čelnici Paraćina i Šapca Saša Paunović i Nebojša Zelenović, kao i Marko Bastać, aktuelni predsednik opštine Stari grad i potpredsednik SSP.

Svi oni će izaći na lokalne izbore, a sagovornici otkrivaju na koji način će formirati svoje liste.

– Bastać planira da zavara trag, pa je zasad najizvesnije da će organizovati grupu građana koju će on kontrolisati. Zelenović će definitivno izaći pred šabačke glasače, i to sa Dušanom Kostadinovićem, predsednikom IO DS – kaže izvor. Dodaje da na izbore izlazi i Paunović.

Boban Birmančević, narodni poslanik SNS iz Šapca, kaže da iza Zelenovićeve odluke o izlasku iz SZS i odustajanju od bojkota zapravo stoji Dušan Petrović, narodni poslanik DS i bivši visoki funkcioner u stranci.

Svi oni su instalirani od Petrovića i oni sada bojkotuju bojkot izbora. Sva ta ekipa u Šapcu je pod kontrolom Petrovića i rade kako im on kaže, a to je da izađu na lokalne izbore – kaže Birmančević .

Odluku o izlasku na izbore doneo je i narodni poslanik Đorđe Vukadinović. Poručio je će pred birače izaći u okviru „građansko-političke“ grupacije, kao i da već sa nekim ljudima razgovara o izbornom nastupu.

Odluka o izlasku na lokalne izbore u Paraćinu i Šapcu zasmetala je lideru Dveri Bošku Obradoviću, koji je za Zelenovića, doskorašnjeg saveznika, tražio isključenje iz SZS. Ni Vuku Jeremiću, predsedniku NS, nije se svidela ideja o izostanku bojkota na lokalu.

 Neprijatno je iznenađenje vest o mogućnosti da čelnici Šapca i Paraćina izađu na lokalne izbore. Za Narodnu stranku to je neprihvatljivo jer se izbori ne mogu bojkotovati dopola – rekao je Jeremić.

INFO 24 / Srbija Danas / Foto: Profimedia/ilustracija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *