Četiri autoputa, mostovi, brza pruga, veliki nemački investitor u Valjevu: Vučić otkrio samo deo toga kako se Srbija razvija

Predsednik se nada da ćemo u februaru ili početkom marta da idemo prugom Beograd-Novi Sad brzinom i od 200 kilometara na čas.

Srbija gradi brojne infrastrukturne projekte, a među njima su čak četiri autoputa, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na godišnjoj konferenciji za medije.

– U ovom trenutku gradimo četiri autoputa, jedan ćemo završiti sledeće godine, reč je o deonici između Čačka i Požege, gde premošćavamo Ovčarsko-kablarsku klisuru. Krenulo se sa gradnjom mosta na Savi. U toku radovi na tri lokacije, između Valjeva i Lajkovca. Očekujemo jednog važnog nemačkog investitora zato nam je važna ta deonica – naveo je Vučić.

Pomenuo je da napreduje Moravski koridor i da se radi na deonici. Kuzmin-Sremska Rača.

– Nadam se da ćemo završiti prugu Beograd-Novi Sad, i nadam se da ćemo u februaru ili početkom marta da idemo prugom Beograd-Novi Sad kojom će moći da se putuje 200 kilometara na čas – rekao je Vučić.

Predsednik je najavio i da očekuje da sledeću godinu završimo sa stopom rasta od 6 odsto, a da ukupni javni dug držimo na 60 odsto.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet