Čestitka ministra odbrane povodom Dana Vojske Srbije

Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april – Dan Vojske Srbije, poručio ministar Vulin.

Dan Vojske Srbije ima poseban značaj u nacionalnoj istoriji i predstavlja trajan izvor i nadahnuće kako srpskom narodu, tako i našoj vojsci. Istorijska i tradicionalna veza u stvaranju i izgradnji moderne srpske države i Vojske su neizostavno potvrda novih kulturoloških i tradicionalnih vrednosti.

Najveća vrednost pripadnika Vojske Srbije je u njihovom znanju, visokom nivou osposobljenosti i uvežbanosti za rad, dostojanstvenom držanju u vojničkom pozivu, zavidnom borbenom iskustvu i nepokolebljivoj odlučnosti da se po svaku cenu brani i odbrani otadžbina i zaštite njeni građani.

Kroz uspešno angažovanje resursa u nemilosrdnom ratu protiv nevidljivog neprijatelja koji poslednjih nekoliko meseci napada našu zemlju doprineli ste afirmaciji i jačanju ugleda Vojske Srbije.

Siguran da ćemo svi zajednički izvojevati još jednu pobedu i da će pripadnici Vojske Srbije sada, ali i u narednom periodu biti spremni da profesionalno odgovore svim izazovima, čestitam vam najveći vojni praznik, naveo je u čestitki ministar odbrane Aleksandar Vulin.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *