Čačanske „kraljice“ bolje od ekipe Kraljice Marije

Već na prvom velikom takmičarskom ispitu seniorska ekipa nedavno formiranog Gradskog ženskog fudbalskog kluba Borac iz Čačka ostvarila je uspeh kome se malo ko nadao. U odličnoj partiji prikazanoj u sredu na terenu sa veštačkom travom Gradskog fudbalskog stadiona kraj Morave, naše devojke su uspele da se domognu trofeja osvajača Kupa na teritoriji FSR Zapadna Srbija, savladavši ubedljivo, sa 5:0, ekipu Kraljica Marija iz Vrnjačke Banje.

Trofej u pravim rukama

Prvih 45 minuta Čačanke su odigrale pomalo u grču i pod  opterećenjem da su mlada ekipa i po godinama i po tome da imaju tek nekoliko zvaničnih utakmica u nogama. Ipak, pojačane  sa nekoliko novih, ali odličnih devojaka iz Kragujevca, uspele su da ostvare ubedljivu i zasluženu pobedu. Prvo poluvreme završeno je rezultatom 2:0, a strelci su bili Zorana Đoković u 13. i Milica Obradović u 25 minutu. Već na početku drugog dela igre rezultat je glasio 3:0, strelac ponovo Zorana Đoković. Tek nakon toga domaće su se opustile, razigrale i prelepim golom u 75. minutu iz akcije Rada Radenković – Zorana Đoković – Milica Obradović dolazi se do rezultat 4:0  Najiskusnija u ekipi Borca Danijela Zarić ulazi u igru u 80. minutu, da bi golom u 89. postavila konačnih 5:0.

Vremena za odmor i slavlje nema, jer već u subotu Čačanke čeka novi takmičarski ispit, utakmica 2. kolo Druge lige – Zapad protiv ŽFK “Slatke male” (Petrovac na Mlavi). Utakmica je na programu u subotu od 15 časova na terenu sa veštačkom travom Gradskog fudbalskog stadiona kraj Morave.

Finale Kupa Zapadne Srbije: GŽFK Borac (Čačak) – ŽFK Kraljica Marija (Vrnjačka Banja) 5:0 (2:0)

INFO 24 / Mirjana Aleksić / Foto: INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *