Čačak: Nastavljeno skupštinsko zasedanje

Odbornici Skupštine grada Čačka nastavili su sednicu koja je počela u utorak razmatranjem predloga o pribavljanju u javnu svojinu izgradnjom dela Ulice Svetog Save sa atmosferskom kanalizacijom i javnom rasvetom.

Do kraja sednice odbornici će razmatrati i izmene i dopune Poslovnika o radu Skupštine grada, kao i predlog o dopunama odluke o dodatnoj finansijskoj podršci porodici sa decom.

Decembarsku nagradu će dobiti Osnovna škola “Tatomir Anđelić” iz Mrčajevaca, Centar za socijalni rad, kao i književnik Milutin Mića Milovanović, koja će dobitnicima biti uručena 18. decembra na Dan grada.

Takođe, usvojen je rebalans budžeta, a raspravljalo se o izvršenju gradske kase za prvih devet meseci, kao i izmenama i dopunama programa poslovanja javno komunalnih preduzeća Duboko iz Užica, Komunalac, Moravac, Gradsko zelenilo, za grejanje Čačak, Gradac.

Takođe, razmatrali su se i predlozi o povećanju cena sakupljanja, transporta i deponovanja komunalnog otpada, kao i vode.

Odbornici su do sada raspravljali i o predlozima za izmene i dopune plana i Programa rada Naučno tehnološkog parka, Turistička organizacija, Sportskog centra Mladost, zatim statuta Predškolske ustanove „Radost“ Čačak, kao i predlog plana zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama grada Čačka.

Odluka o većini tačaka dnevnog reda biće izjašnjena od strane odbornika tokom dana na posebnoj sednici.

Katarina Korać / INFO 24 / foto: MNA ( Miloš Lukić )

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *