Čačak dobio sredstva za mere populacione politike

U Beogdaru, u Palati Srbije, juče su ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku dr Slavica Đukić Dejanović i gradonačelnik Čačka Milun Todorović potpisali Ugovor za projekat mera snižavanja psihološke cene roditeljstva, pod nazivom „Separacija nije sekiracija“, koji je ujedno ocenjen kao najinovativniji.

„Naši najmlađi sugrađani će u narednom periodu imati priliku da uz svoje vršnjake provedu vikend u PU „Radost“ uz organizovan sadržajan program. Pored navedenog, sredstva su odobrena za tri igrališta sa antitraumatskom podlogom za PU „Radost“, kao i dva putnička vozila, jedno za patronažu Doma zdravlja u Čačku, a drugo Centru za pružanje usluga u socijalnoj zaštiti „Zračak“ Čačak“ izjavio je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Za predškolske ustanove, dečja igrališta, savetovališta za trudnice, reproduktivno zdravlje, škole roditeljstva, kuće i stanove za mlade bračne parove, kao i HPV vakcine, iz budžeta je izdvojeno 650 miliona dinara.
Ministarka Đukić Dejanović potpisala je juče ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike sa predstavnicima  88 lokalnih samouprava, čiji su projekti prihvaćeni na Javnom pozivu.

INFO 24 / Facebook Milun Todorović, Tanjug / Foto: Facebook

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *