Bujica oštetila most na Ibru u izgradnji, 30 domaćinstava pešači kilometrima

Iako je vodostaj u postepenom opadanju, nabujali Ibar i dalje zadaje glavobolje meštanima u priobalju reke od Raške do Kraljeva. Za sobom ostavlja značajnu materijalnu štetu. Bujica je u Bogutovcu u Ibarskoj klisuri, nedaleko od Kraljeva, oštetila most preko Ibra u izgradnji.

Noseći sve pred sobom i valjajući velike količine polomljenog drveća i drugog otpada, nabujali Ibar je porušio delove mosta, ankere, skele i oplatu.

Izgradnja ovog mosta započeta je u junu ove godine na istom mestu gde se nalazio stari, dotrajali, drveni viseći most izgrađen pre više od pola veka. Meštani su i tada su negodovali, jer im je bez mosta otežan put do svojih domaćinstava na desnoj obali Ibra.

“Idem na posao pešice do visećeg mosta, preko kojeg ste i vi prešli. Odavde ima više od kilometra. I onda još kilometar dalje. Velike poteškoće, plus ako nosite stvari”, kaže Predrag Luković iz sela Zamčanje.

Meštani su već mesecima primorani i da prelaze preko visećeg mosta na kojem stoji tabla da nije za korišćenje. Ali, to im je jedina alternativa.

“Ako most nije za upotrebu i ako nije dobar i vi to znate, onda ga odsecite ili ga napravite. To sam i napisao na svojoj Fejsbuk stranici. Nemojte da se igrate tako. Stavite tablu i ko hoće da rizikuje, neka to učini na svoju odgovornost. Mi smo se oprali. Uh, što je to lepo. To me strašno pogodilo”, kaže meštanin Predrag Luković.

Većina od tridesetak, uglavnom starijih domaćinstava sa desne strane reke, privremeno smestila u Kraljevu ili iznajmila smeštaj u okolini.

Radnici firme koja gradi ovaj most, kažu da su se pripremali za betoniranje, i da sada sve mora da se odloži jer će neki radovi morati da budu obavljeni bukvalno od početka.

Kažu da šteta nije mala, i da će više znati kada opadne vodostaj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *