Budžet opštine nikad stabilniji

Na 31. sednici Opštinskog veća, održanoj 22. novenbra, jedna od tački dnevnog reda odnosila se na izvršenje opštinskog budžeta u periodu  od januara do septembra 2019. godine. Istaknuto je da je on stabilan kao nikad ranije.

Ono što je najbitnije za jednu opštinu, kao što je Bajina Bašta, je situacija da imamo stabilne finsnsije i da nikad nisu bile u boljem stanju. Bužet u svakom trenutku ima 200 miliona dinara. Kad sam došao na mesto predsednika, zatekao sam budžetski dug od preko 600 miliona dinara. Uspeli smo da se razdužimo i sada važimo za jednu od najstabilnijih opština u Srbiji. U mogućnosti smo da sve obaveze servisiramo u zakonskom roku od 45 dana – kaže predsednik opština Radomir Filipović.

Predsednik Filipović ističe da je ove godine u aslatiranje ulica i puteva uloženo 70 miliona dinara i najvljuje da će u idućoj godini za te radove biti izdvojeno oko 150 miliona dinara.

Petar Petrović i Dejan Filipović (foto: Milan Andrić)

Većnici su usvojli Odluku o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2020. godinu na teritoriji opštine Bajina Bašta. Za građevinsko zemljište prosečna cena u prvoj i drugoj zoni po kvadratnom metru iznosi 1.037,00 dinara, a u trećoj je 502,00 dinara. Za poljoprivredno zemljište u prve dve zone cena je 534,00 dinara, au trećoj 61. Za šumsko zemljište nema prve zone, u drugoj i trećoj cena je 74,00 dinara. Za stanove u sve tri zone cena je ista i iznosi 53.517,65 dinara. Za kuće za stanovanje cena u prve dve zone je 29.545,65 dinara, u trećoj je 15.347,87. Za poslovne zgrade i druge podzemne i nadzemne objjekte koji služe za obavljanje delatnosti  cena je ista za sve tri zone i ioznosi 35.724,90 dinara.

Opštinsko veće je udovoljilo zahtevu Doma zdravlja „Evelina Haverfild“ pa mu je dodelilo 200 hiljada dinara za finansiranje izrade projekta za adaptaciju i rekonstrukciju zgrade Fizikalne medicine i rehabilitacije. Sredstva su planirana Odlukom o budžertu za 2019. godinu. Istoj ustanovi odobreno je korišćenje starog nameštaja iz kabineta predsednika opštine.

Jovan Milić i Aleksandar Marković (foto: Milan Andrić)

Većnici su dali saglasnost na izmene u poslpvanju JKP 12. septembar kao i saglasnost za dopunu imena nekih ulica na području opštine.

M. Andrić / INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *