Budimo ponosni

Nalazimo se u vremenu velikih pritisaka na srpski narod. Istovremeno je pokrenuto nekoliko orkestriranih akcija. U svetu među velikim silama imamo one koji su uz nas i protiv nas.Često u istoriji nije bilo lako biti Srbin. Tako je i danas u pojedinim delovima Balkana to jest bivše Jugoslavije.Ali treba da budemo ponosni.

Ponosni što smo Srbi. Kako god se zvali i gde god živeli i radili.Svaka čast srpskom narodu pravoslavne veroispovesti na junačkom držanju u Crnoj Gori i odbrani naših svetinja!Svaka čast našem narodu na Kosovu i Metohiji!Ne smemo zaboraviti i naš srpski narod koji živi izvan Srbije i Republike Srpske to jest na teritoriji Hrvatske, Federacije Bosne i Hercegovine, Makedonije i Slovenije.

Ponosan sam na svakog Srbina koji iskreno voli svoju državu i naciju, veru i porodicu i koji želi dobro našoj matici Srbiji i onima koji predvođeni predsednikom Aleksandrom Vučićem vode našu državu i narod u bolju budućnost.

Treba da sa punim pravom i ponosno ističemo ko smo i šta smo. Više će nas ceniti i oni koji su protiv nas. Bilo da je reč o unutrašnjim ili spoljnim protivnicima.

Pogledajte šta rade naši susedi u regionu. Skoro cela Hrvatska veliča svog generala Antu Gotovinu. Na sva zvona se govori o ratu Hrvatske protiv Srba i seriji „General“ koja je posvećena Gotovini.

A s druge strane u Srbiji se uglavnom snimaju serije i filmovi gde smo predstavljeni kao kriminalci, korumpirani ljudi, koji su uglavnom neobrazovani i ne poštujemo svoju istoriju i naše junake.

Kada pohvalimo javno put našeg velikog duhovnika, diplomate i stvaraoca Srpske pravoslavne crkve Svetog Save, jedan deo javnosti i opozicije u Srbiji to osudi i podsmeva se funkcionerima koji su puna srca istakli veliki značaj Rastka Nemanjića.

Zašto nam je teško da kažemo ko smo i šta smo? Treba uvek da budemo ponosni. A ne da nalazimo razlike među nama. Moramo da imamo isti stav po pitanju srpskih nacionalnih interesa. Nedavno tragično stradali jedan od najboljih košarkaša svih vremena Kobe Brajant nas je voleo. Voleo je da gleda kako se naši sportisti bilo da je reč o Novaku Đokoviću, srpskim košarkašima ili drugima, bore za svoju državu koja je dosta manja od Kobeovih SAD.

Ali sada, nažalost, pokojni Brajant nam je za života objasnio da i u Americi ima uspešnih ljudi, koji nas vole i poštuju kada smo ponosni, srčani i kada volimo našu srpsku trobojku. Neka je večna slava Brajantu i njegovoj tragično stradaloj ćerci i svim saputnicima u helikopterskoj nesreći.A nama šta ostaje?

Ostaje da budemo dobri ljudi, ponosni i čestiti. Da cenimo i put Svetoga Save, i dela prijatelja Brajanta, i srpsku borbu na Kosmetu i u Crnoj Gori, i da budemo jedinstveni u vremenu kada državno rukovodstvo Srbije predvođeno Aleksandrom Vučićem vodi naš narod u bolju i lepšu budućnost.Ja sam ponosan! A Vi?

Dr Uglješa Mrdić / INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *