Budimo jedinstveni

Imajući u vidu u kakvoj se situaciji nalazi ceo svet potrebno nam je jedinstvo naroda i svih bitnih faktora u našoj državi. Naša obaveza je da pomogne našoj državi u borbi protiv korona virusa. Vlast na svim nivoima u Srbiji daje svoj maksimum.

Danas nije lako biti ni na čelu opštine, grada, neke državne ustanove a kamoli na čelu Vlade Srbije ili države. Narod očekuje brza rešenja. Kod dela naroda popušta strpljenje.

Na sreću, 98 odsto stanovnika Srbije poštuje sve vladine mere za vreme vanrednog stanja. Najdisciplinovaniji deo našeg stanovništva su oni koji su najugroženiji – naši dragi penzioneri. Ukupno 92 odsto penzionera u Srbiji poštuje vladine mere.

Treba svaki dan da kažemo veliko hvala svim zdravstvenim radnicima u Srbiji, bilo da je reč o doktorima, medicinskim sestrama ili drugim zaposlenima u zdravstvu. Ovom prilikom osuđujem i bolesne napade na pojedine doktore i istaknute stručnjake, koji smetaju samo zato što su poreklom sa područja Bosne i Hercegovine i što vode računa o svom izgledu.

Bolesni mozgovi, da li je moguće da Vam smetaju doktori koji su svakodnevni angažovani u zaštiti zdravlja celog naroda?

Takođe, osuđujem i saopštenja pojedinih opozicionih stranaka koji pozivaju da se svaki dan u vreme vanrednog stanja stariji od 65 godina puštaju svaki dan da se kreću po sat vremena ili više. Osuđujem zato što se na taj način u ovim teškim nedeljama za Srbiju na taj način direktno ugrožava zdravlje to jest životi onih koji su za vreme svog radnog veka gradili našu državu. Zato molim građane Srbije, da slušaju vladine mere, da ostanu kod kuće ovih nedelja svi oni koji moraju, bilo da je reč o izolaciji ili starijima od 65 godina.

Veliko hvala svim građanima koji pokazuju svoje junaštvo i brigu o svojim porodicama, komšijama i drugim građanima.

Svaka čast svim volonterima u Srbiji! Svaka čast zaposlenima i u zdravstvu, vojsci, policiji, bezbednosno obaveštajnim službama i svim drugim državnim i lokalnim institucijama. Svaka čast državnom rukovodstvu!

Veliko hvala svim državama koje su nam pomogle u ovim teškim trenucima počev od Kine i Rusije i svih drugih koji su dali svoj doprinos da se pomogne Srbiji. I mi smo pomogli kao država kome smo mogli.

Sada molim građane Srbije za solidarnost i jedinstvo!

Sada je trenutak po ko zna koji put u našoj istoriji da pokažemo ko smo i šta smo. Želim da kao država i narod iz ove pošasti izađemo sa što manje posledica. Dosadašnji broj preminulih i obolelih od korone me jako zabrinjava, ali ono što mi je drago je što smo kao država na vreme odreagovali i primenili sve potrebne mere u cilju očuvanja zdravlja i života naših građana.

Srbija i u ovim teškim trenucima pokazuje da nije samo regionalni lider. Razvijenije i veće države mogu slobodno da se ugledaju na našu Srbiju kako se postupa u teškim trenucima i kako se vodi računa o zdravstvenom sistemu jedne države i ove i svih prethodnih nekoliko godina.

I ako budemo poslušni i jedinstveni i pre svega mudri i solidarni prebrodićemo i borbu sa ovim nevidljivim neprijateljem i onda krećemo u dalje borbe i izazove i u ponovno ekonomsko podizanje naše države.
Setiće se naši potomci kako smo se borili svaki dan. A istorija će slaviti one koji su vodili i izneli ovu borbu protiv korona virusa!

Dragi građani Srbije, budimo jaki i složni sada kada je teško!

Predaja nije opcija! Samo borba i sloga i jedinstvo!

Uglješa Mrdić / INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *