Brnabić za Vašington tajms: Ne guši se demokratija u Srbiji

Borba protiv Covid – 19 u Srbiji ne predstavlja gušenje demokratije, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić u autorskom tekstu za „Vašington tajms“. i poručila da Srbija može da zaštiti i demokratiju i građane od korona virusa.

Ona je ukazala da je, kao i većinu Evrope, pandemija korona virusa teško pogodila Srbiju, ali je ocenila da je Srbija u većem riziku od drugih zemalja zbog starijeg stanovništva i priliva više stotina hiljada srpskih državljana iz inostranstva u proteklih nekoliko nedelja.

Brnabić je naglasila da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i srpska vlada preduzeli ozbiljne mere predostrožnosti kako bi zaštitili srpske građane i ekonomiju.

„Međutim, neki su, nažalost, netačno prikazali ove mere predostrožnosti kao prekoračenje nadležnosti vlade ili čak gušenje demokratije u Srbiji. Ništa od toga nije tačno. Mere koje su usvojili Vučić i Srpska vlada u borbi protiv korona virusa proporcionalne su u odnosu na pretnju i u skladu sa demokratskom praksom u vreme krize“, navela je Brnabić u tekstu koji je američki list objavio on lajn u rubrici Analize/Stavovi.

INFO 24 / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *