Brnabić: Za sve teške odluke koje nam predstoje pitaće se građani

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je juče, povodom situacije na Kosovu i Metohiji, da će vlast u našoj zemlji otvoreno i transparentno komunicirati sa narodom, da ništa ne krije od građana i da nikakva odluka neće biti doneta bez njih.

Brnabić je, rekla da je važno da se dalje borimo za jaku Srbiju u svakom pogledu, ocenivši da vremena od Drugog svetskog rata nikada nisu bila teža i da su pritisci na Srbiju sve teži i veći.

Vodimo politiku koja ima jasan cilj, a to je čuvanje naših državnih i nacionalnih interesa. Takođe, štitimo svoju želju da sami donosimo odluke o našoj unutrašnjoj i spoljnoj politici, da one nisu nametnute sa strane, od strane ambasadora ili bilo kojih velikih sila, ali želimo i nastavak podizanja životnog standarda građana, naglasila je Brnabić.

Prema njenim rečima, mnogo je urađeno na tome da se Srbija podigne poslednjih godina, da sa začelja postane lider i da se u mnogim stvarima takmiči sa državama članicama EU i taj položaj ne smemo da ugrozimo, ali sa druge strane ne smemo da ugrozimo naše nacionalne interese.

Želim da ljudi razumeju dve stvari, da sa jedne strane postoji taj jedini najvažniji nacionalni interes oko koga nema pregovora i sa druge strane da znamo da ne možemo da ugrozimo sve ono što smo postigli u smislu životnog standarda, poručila je premijerka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *