Brnabić: Uloženo milijardu evra za lečenje onkoloških pacijenata

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je danas zadovoljstvo rezultatima u unapređenju kvaliteta radioterapije i stvaranja uslova za lečenje onkoloških pacijenata u Srbiji i naglasila da će Vlada Srbije nastaviti velika ulaganja u kompletno zdravstvo, u koje je za prethodnih osam godina već uložila milijardu evra.

“Mnogo smo uradili, krenuli smo ne od nule već od minusa, jer je stanje u zdravstvenim ustanovama bilo jednako stanju u poljskim i ratnim bolnicama. Sve je moralo da se promeni, uložili smo više od milijardu evra za osam godina. Kako bi uslovi rada bili bolji, ulagali smo u infrastrukturu, u sve – od primarne zdravstvene zaštite, preko domova zdravlja, opštih bolnica do najmodernijih kliničkih centara”, rekla je ona.

Ana Brnabić je na otvaranju međunarodne konferenije “Unapređenje kvaliteta radioterapije u periodu od 2015 do 2022.” naglasila da je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić insistirao da dođe na skup, što govori koliko je ta tema značajna i koliko su učesnici – stručnjaci u radioterapijskom timu značajni i za Vladu Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *