BRNABIĆ U VALJEVU: Dobro je što pravimo nove vrtiće – to je najlepša investicija

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izrazila je danas uverenje da je projekat “Jadar” dobar za Srbiju pre svega zbog velikog ekonomskog značaja, a uticao bi i na ubrzanje zelene tranzicije.

Brnabić je, odgovarajući na pitanje novinara u Valjevu da iznese lični stav u pogledu prisustva kompanija Rio Tinto i Eurolitijum u Srbiji poručila da je njen stav od početka nepromenjen, te da će projekat doneti mnogo toga dobrog posebno građanima u Loznici i okoloni, kao i Krupnju.

– Moj stav je uvek bio da je taj projekat dobar za Srbiju da će doneti mnogo toga dobrog, da će promeniti sve naše perspektive uključujući zelenu agendu i promociju zelene tranzicije. To pre svega znači da, da bi imali takav projekat u zemlji, morate mnogo brže da odustanete od svih oblika proizvodnje na ekološki neprihvatljiv i prljav način i da imate proizvodnju na ekološki prihatljiv, održiv način. To će, svakako ubrzati našu zelenu tranziciju u svim aspektima – ocenila je Brnabić.

Kao drugu dobru stvar, Brnabić je navela ekonomsku dobit, uporedivši Srbiju pre i posle litijuma kao Norvešku pre i posle nafte.

Pored Brnabić, vrtiće obilaze i ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić, ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković ranije je izjavio da će otvaranjem ova dva vrtića, Valjevo u potpunosti rešiti problem upisa dece u vrtić.

U prvom objektu “Mali princ” realizovaće se celodnevni program i imaće devet grupa sa 200 upisane dece. Površina objekta iznosi 1.106,99 m2 i poseduje privatnu kuhinju. I u drugom objektu “Palčica” će se realizovati celodnevni program, imaće 13 grupa i 270 upisane dece. Površina objekta iznosi 1.709.52 m2 i poseduje privatnu kuhinju. Do novih obdaništa došlo se rekonstrukcijom stare Šeste škole, nakon preseljenja učenika u novi objekat škole.

NJ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *